Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Wanneer je huid er op sommige plekken uitziet als een sinaasappelhuidje, wordt dit ook wel cellulitis genoemd. Maar officieel is dit de verkeerde benaming.

De bobbelige huid waar we het over hebben, heet cellulite. Maar wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Advertentie

Cosmetisch
Zoals we hierboven al uitleggen is cellulite de sinaasappelhuid die we kennen, vaak op (boven)benen en billen. Cellulite wordt ook wel omschreven als putjes of kuiltjes in de huid. Deze putjes ontstaan in het bindweefsel net onder je huid. Dit kan verkleven en lichtjes zwellen, waardoor je huid bobbelig wordt. Het is een cosmetisch probleem en verder niet gevaarlijk. De meeste vrouwen vinden het niet mooi, maar het heeft verder niks met vet of dik zijn te maken.

Medische aandoening
Cellulitis is daarentegen een medische aandoening. Bij cellulitis heb je last van bacteriële infectie onder de huid. Naast dat de huid bobbelig oogt, ziet je huid door de ontsteking ook rood en geïrriteerd. Dat is niet enige, want je huid kan warm voelen en je kunt koude rillingen krijgen of juist beginnen te zweten en hebt last van gezwollen lymfeklieren. Kortom: je hebt niet alleen last van een sinaasappelhuidje, maar je ervaart meerdere symptomen. Wanneer je hier last van hebt, is dit een reden om naar de dokter te gaan.

Zo maak je zelf een anti-cellulitescrub:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Santé, Cellfina. Beeld: iStock

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien