Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zo verwijder je vlekken van zonnebrandcrème uit je kleding

In de zomer is één ding heel belangrijk en dat is smeren, smeren en nog eens smeren. Zonnebrandcrème is van levensbelang met hoge temperaturen. Het enige nadeel? Het smeersel laat soms lastige vlekken in je kleding achter. Maar die zijn met deze tips verleden tijd.

Er zijn 2 soorten vlekken die je ziet als gevolg van zonnebrandcrème: vetvlekken en kleurverandering. Hieronder leggen we uit hoe je die gemakkelijk en doeltreffend kunt verwijderen.

Advertentie

Vetvlekken

In zonnebrandcrème zitten vaak bepaalde oliën die vetvlekken kunnen veroorzaken in je kleding. Maar die kún je verwijderen. Neem hiervoor een schone, vochtige spons en dep een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de vlek. Laat dit intrekken voor 15 minuten en gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine. Zorg er wel voor dat wanneer je je kleding daarna in de droger wilt doen, de vlek helemaal verdwenen is. Hitte zorgt er namelijk voor dat de vlek anders permanent in je kleding zal trekken.

Kleurverandering in je kleding

Als zonnebrandcrème op je kleding terecht komt, kunnen er als gevolg ook hardnekkige gele of oranje vlekken ontstaan. Dit komt door het ingrediënt avobenzone, dat in veel zonbeschermingsproducten zit. Wanneer dit ingrediënt in contact komt met water of zweet, veroorzaakt een chemische reactie de verkleuring. De verkleurde vlekken kun je behandelen met zuiveringszout. Laat dit een half uur op de vlek zitten en borstel daarna het overtollige poeder weg. Voeg daarna een druppel afwasmiddel toe aan de vlek en laat dit nog 10 minuten intrekken. Daarna kun je de kleding in de was doen en is de vlek als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ben je te lang in de zon geweest en vrees je voor een zonnesteek? Dít zijn de symptomen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Zo verwijder je vlekken van zonnebrandcrème uit je kleding

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien