Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tips: zo houd je geen vocht meer vast met dit warme weer

Nu de temperaturen eindelijk weer wat omhoog kruipen, krijgen we helaas ook weer last van verschillende kwaaltjes. Zo krijgen veel mensen last van oedeem; vochtophoping. Het is een natuurlijke reactie vanuit het lichaam op de hogere temperaturen, maar vervelend is het ook. De vraag is dan ook; hoe kom je er vanaf?

Wij hebben de tips! En je hoeft er geen speciale snufjes voor te kopen. Gewoon huis-tuin-keukenmiddeltjes zijn voldoende. 

Advertentie

Nog meer tips voor tijdens dit warme weer vind je in de video hierboven!

Groentjes
Magnesium is belangrijk tijdens deze warme dagen. Als je hier te weinig van binnen krijgt, kan het zijn dat je lichaam dus vocht vasthoudt. Hoe je magnesium binnenkrijgt? Groene groentes zitten er vol mee, dus schep vanavond nog eens die extra lepel broccoli op. Bananen en noten zijn overigens ook goed om je magnesiumlevel op peil te houden! 

Water
Waarschijnlijk klinkt het een beetje gek; water drinken om vocht dat je vasthoudt tegen te gaan, maar niets is minder waar. Het is sowieso altijd goed om voldoende water te drinken en óók bij vochtophopingen zorgt water ervoor dat je sneller afvalstoffen af kunt drijven. 

Naast waterdrinken kun je ook kiezen om voedingsmiddelen met veel vocht te eten. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, paprika, meloen of appel. 

Zout
Probeer tijdens deze warmere dagen het zout een beetje te mijden. Zout stimuleert juist die vochtophopingen en dat wil je niet.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Zelfmaakideetjes. Beeld: iStock.

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien