Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Rammelende maag ná het eten? Deze voeding maakt je hongerig

Heb je soms een rammelende maag in plaats van een verzadigd gevoel na het eten? Dat klinkt gek, maar is toch echt een klacht waar sommigen mee kampen. De reden kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen zijn. Déze voeding maakt namelijk juist hongerig.

Het gaat niet om groente en fruit, maar om voedingsmiddelen die erg lekker zijn. Als je geregeld honger hebt na het eten, is het wellicht een slim idee om onderstaande voeding uit je eetpatroon te schrappen.

Advertentie

Wit brood
Niks lekkerder dan een wit puntje met hagelslag, nietwaar? Toch is het eten van wit brood niet zo handig, want het maakt je hongerig. Volkoren producten zijn daarom een betere keuze. De complexe koolhydraten die erin zitten zorgen namelijk dat je langer een verzadigd gevoel houdt.

Gezouten tussendoortjes
Na het eten van chips, gezouten nootjes of popcorn met zout hebben veel mensen zin in iets zoets. Dit komt door de snelle koolhydraten die erin zitten. Ze geven een piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een fikse daling. Hierdoor hunkert je lichaam naar energie, en dat koppel je het snelst aan zoete voeding vol suiker.

Smoothies
Vermeende gezonde smoothies stillen de honger ook niet zo snel. Dit komt doordat er in de drankjes veel fruitsuikers, maar weinig vezels of pulp zitten. Het effect? Je bloedsuikerspiegel schiet omhoog en daalt daarna direct weer, waardoor je overblijft met weinig energie en een hongerig gevoel.

Alcohol
Dit is geen voeding, dat weten we. Toch maakt alcohol je ook snel hongerig, zelfs als je borrelt op een goedgevulde maag. Het drinken van 3 glazen alcohol doet het hormoon leptine namelijk al met 30% dalen. Dit hormoon bestrijdt je hongergevoel. Daarnaast daalt ook het hormoon glycogeen, wat ervoor zorgt dat je meer zin krijgt in koolhydraten.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Marie Claire. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien