Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dít voornemen zou je volgens je sterrenbeeld moeten hebben voor 2019

Dit jaar hoef je niet na te denken over goede voornemens, want ze zijn al voor je bepaald door de sterren. Op basis van je sterrenbeeld weten wij wat 2019 voor jou in petto heeft.

Boogschutter: ga meer reizen
Voor de één is reizen een luxe, voor de ander een noodzaak. Dit jaar zullen de Boogschutters bij de tweede groep horen, want in 2019 geldt: hoe meer je gaat reizen, hoe beter de Boogschutter zich voelt. Om een beginnetje te maken kun je er eens rustig voor gaan zitten en een lijstje maken met de vier plekken waar je dit jaar toch écht heen wilt. Maak een planning, kies een seizoen en bepaal een budget. Of het uiteindelijk lukt is nog even afwachten, maar het uitstippelen van zo’n reis geeft ook al veel voldoening.

Advertentie

Steenboek: leer iets nieuws
Dit is een eenvoudige: kies iets nieuws en bepaal hoe je dit aanpakt. Kennis vergaren is wat jij het komende jaar gaat doen. Denk aan een taal leren, eindelijk eens yoga onder de knie krijgen of de allermooiste sieraden maken. Het kan allemaal! Is nieuwe dingen leren niet gewoon het allerleukste wat er bestaat?

Waterman: zet je in voor een goed doel
Voor de Waterman staat haar sociale agenda op het punt om veel drukker te worden. Je wilt je herenigen met vrienden en je vriendenkring uitbreiden. Stop alleen tijd in de mensen die je volledig vertrouwt en dan zal ook jij het hele jaar door hen worden gesteund en worden opgevangen. Dat is waar vriendschap om draait. Bovendien is het dit jaar tijd om je in te zetten voor een goed doel. Kies er één uit en help anderen, je zult merken dat je je er zelf beter door gaat voelen.

Vissen: krijg je financiën op orde
Vissen hebben regelmatig een gat in hun hand. In 2019 is het tijd om je te verdiepen in je financiën en in al het papierwerk wat daarbij komt kijken. Interesseer je in termen die je niet begrijpt, besteed aandacht aan de dingen die je normaal overslaat en vraag eens om advies. Hoe sta jij ervoor met je verzekeringen en met sparen? Als je dit uiteindelijk weet, wordt 2019 een topjaar.

Ram: ga op avontuur
De horizon breidt zich op prachtige manieren uit. Na een heftig afgelopen jaar, mag je nu weer vreugde en avontuur gaan ervaren. Als je de drang voelt om te gaan reizen, boek dan een ticket. Als je nieuwsgierig bent naar een educatief programma is dit het moment om terug naar school te gaan. Ga eens na wat je écht wilt en probeer komend jaar die doelen te bereiken. Onderschat jezelf niet!

Stier: ontwikkel je culinair
Stieren houden van eten en daar kun jij je dit jaar nóg meer mee bezig houden. In één jaar kun je heel wat bijleren op culinair vlak. Leer thuis je favoriete restaurantmaaltijd zelf namaken en probeer elke maand iets uit een andere keuken op tafel te zetten. Ook leuk: koop een notitieblok en laat iedereen in je omgeving het recept van zijn of haar favoriete gerecht erin schrijven. Maak iedere week één gerecht uit het boekje. Eet smakelijk!

Tweelingen: kom tot rust
Tweelingen zijn altijd met van alles in de weer, dus het wordt dit jaar tijd om wat meer afstand te nemen van alles. Kom eens tot rust. Maak je minder zorgen om de mening van anderen en realiseer je dat veel dingen maar voor korte termijn zijn. Zorg er ook voor dat je vol optimisme het nieuwe jaar in gaat, want daar bereik je veel mee.

Kreeft: herbeleef je jeugd
De jeugd was een belangrijke periode in het leven van de Kreeft. Maak dit jaar eens opnieuw verbinding met de jongere jij. Maak uitstapjes naar plaatsen uit je verleden, ontmoet mensen die je al jaren niet meer gezien hebt, doe dat ene schoolreisje eens opnieuw, organiseer een reünie of haal eens wat foto’s uit de oude doos. Het zal je verbazen hoeveel je hiervan kunt genieten.

Leeuw: word historicus
De Leeuw is een loyaal mens, maar weet eigenlijk niet veel van de afkomst van haar familie. Besluit dit jaar om de aangewezen historicus van je familie te worden en verken de stamboom en geschiedenis. Je kunt ver komen met behulp van diverse websites, maar je kunt ook een etentje organiseren met mensen van wie jij denkt dat ze antwoorden hebben.

Maagd: orden alles op je heen
Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. De Maagd heeft altijd een lichtelijke drang om alles te ordenen. Dit jaar mag je he-le-maal losgaan. Begin met je make-up en ruim daarna de binnenkant van je auto eens op. Als je nog tijd en zin over hebt, zijn ook je garderobe, keuken en badkamer aan de beurt. Je voelt je zoveel beter in een opgeruimde omgeving. En aangezien je ontzettend snel bent in schoonmaken en opruimen, heb je genoeg tijd over om leuke dingen met familie en vrienden te doen.

Weegschaal: maak nieuwe vrienden
De Weegschaal is erg geliefd bij mensen, dus hier kun je je kracht uit halen in 2019. Dit kun je doen door drie pogingen te ondernemen om nieuwe vrienden te maken. Nodig eens wat mensen uit of vraag of anderen je voor kunnen stellen aan nieuwe mensen. Niet alle pogingen zullen lukken, maar uiteindelijk leer je heel wat nieuwe gezichten kennen. Je vriendenkring wordt hier alleen maar groter door en dat is nu precies jouw motto: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Schorpioen: vervang slechte gewoontes
Door stress en verveling heeft de Schorpioen een aantal vervelende gewoontes. In het nieuwe jaar ga je deze gewoontes aanpakken en vervangen door gewoontes waar je blij van wordt. Ga eens na waardoor je die stress krijgt en elimineer de veroorzakers. Bedenk maar eens hoe bevredigend het zou zijn om straks van die slechte gewoontes af te zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: cosmopolitan.com. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien