Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit zegt de vorm van je buik over je gezondheid

Wanneer je een weekendje iets te veel hebt gesnoept, zie je dat zelf misschien meteen aan je lichaam, maar de vorm van je buik kan ook andere dingen over je gezondheid vertellen.

Niet alleen door te veel of te weinig eten kan de vorm van je buik veranderen. Een verandering kan ook wijzen op andere gezondheidsproblemen.

Advertentie

Opgezwollen buik
Heb je bijvoorbeeld vaak last van een opgezwollen buik? Dat kan erop wijzen dat er problemen zijn met de spijsvertering. Wanneer je ook last hebt van krampen, diarree of obstipatie is dit vaak de oorzaak. Het is dan belangrijk om gezond te blijven eten, zo min mogelijk frisdrank te drinken en ook op te passen met producten met veel zetmeel en noten. Mochten de problemen aanhouden, dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts.

Houding
Het kan ook zo zijn dat je het idee hebt dat je buik opgezwollen is, maar dat het eigenlijk het gevolg is van een slechte houding. Door een gebogen houding kan het soms lijken alsof je buik wat boller is, maar door aan je houding te werken met bijvoorbeeld yoga of pilates kun je dat zelf veranderen.

Onder de navel
Wanneer de buik juist wat ronder onder de navel is, wijst dit op overtollig buikvet of zwakke spieren. Het enige wat je hier tegen kunt doen, is gezond blijven eten en regelmatig te gaan sporten. Fitness, zwemmen, boksen en andere cardio-sporten zijn goede work-outs om van dit buikvet af te komen.

Hard en zacht
Het wordt een ingewikkelder verhaal als jouw buik zowel hard als zacht is. Het kan namelijk zo zijn dat je wel goedgetrainde buikspieren hebt, maar toch ook een laagje buikvet. Dit kan komen doordat je in korte tijd veel kilo’s bent verloren. Je kunt het beste doorgaan hoe je nu bezig bent: dat beetje vet kan niet veel kwaad en is zelfs een goede bescherming voor je organen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien