Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Met déze vraag zou je ruzies met je partner kunnen voorkomen

Ieder stel maakt weleens ruzie. Af en toe kan dat fijn zijn, maar vaak willen we zo’n woordenstrijd maar al te graag voorkomen.

Je zou verwachten dat je hier niet veel aan kunt doen. Toch bestaat er een handig trucje waarmee dat misschien wel degelijk kan. Simpelweg door jezelf de vraag te stellen: Vind ik dit punt over een jaar ook nog steeds belangrijk?

Advertentie

Onderzoek
Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Waterloo. De onderzoekers zeggen dat het moment dat je denkt over de toekomst nadenkt, een belangrijk effect kan hebben op beide partners. Je zou meer vergevingsgezind reageren en de situatie positiever bekijken (of juist niet, natuurlijk).

Toekomst
Een onderzoeker zegt: “Wanneer partners discussiëren over zaken als financiën, jaloezie of andere persoonlijke problemen, hebben ze de neiging om hun huidige gevoelens te laten leiden en een verhitte discussie te beginnen. Door hun relatie in de toekomst voor te stellen, kunnen mensen de focus verleggen van hun huidige gevoelens en conflicten verlichten.”

Hoe dan ook, niet geschoten is altijd mis. Nu maar hopen dat je jezelf deze vraag zo min mogelijk hoeft te stellen.

Volgens Libelle’s chef Bookazine Marleen zou je dit boek moeten lezen om je relatie goed te houden:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Inc. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien