Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je je in januari extra eenzaam voelt als vrijgezel

Ben jij single en voel je je deze maand extra eenzaam? De wetenschap onderstreept dat gevoel. Want juist in januari schijnen we massaal behoefte te hebben aan verbondenheid.

Wij snappen het wel: het is koud, grijs en de feestvreugde van december zijn we alláng vergeten. Wat er overblijft? Rust, ritme en regelmaat. Een beetje saai, zeker als je verlangt naar de gezelligheid van een partner om je heen.

Advertentie

Januari
Waarom we ons juist in januari zo alleen voelen? Omdat het precies het seizoen ervoor is, weten ze bij Vice. Namelijk het deel van de winter waarin het buiten koud en donker is en je je meer dan ooit bewust bent van het feit dat je geen partner hebt om lekker tegenaan te kruipen. Misschien was je tijdens de feestdagen even samen met iemand en voel je nu dat het einde nadert. Je wordt opnieuw geconfronteerd met het feit dat je alleen bent.

Beetje liefde graag
Aandacht en een beetje liefde, dat is wat we willen in de eerste maand van het jaar. En zijn we dan meteen op zoek naar de prins(es) op het witte paard? Het grappige is; nee, wie ons die liefde gaat geven, maakt minder uit. Het gaat rond deze periode namelijk niet om het vinden van de ware liefde, maar de confrontatie met eenzaamheid vermijden, blijkt uit onderzoek.

Valentijnsdag
Deze zogenaamde ‘liefdes’ schijnen rond Valentijnsdag allemaal uiteen te vallen. Het is hét moment waarop je je realiseert; ‘zo leuk is hij of zij eigenlijk niet’. En dat is oké. Misschien had je even iemand nodig die je in de kou een beetje warmte gaf.

Herken je jezelf in bovenstaande? Dan kun je twee dingen doen: óf je accepteert dat hij of zij het stiekem niet is (maar het is wel fijn om tijd samen door te brengen), óf je zet er resoluut een punt achter. Niet leuk, maar misschien wel het meest eerlijk tegenover jezelf en de ander.

Geef in plaats daarvan jezelf de nodige liefde met deze producten:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: Metronieuws.nl. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien