Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom vrouwen - heel oneerlijk - sneller dik worden dan mannen

Tsjomp-tsjomp-tsjomp. Je man zit naast je een zak chips weg te werken. Dat deed hij gisteren ook al en hij lijkt er geen grammetje van aan te komen. Behoorlijk oneerlijk, want bij jou vliegen de kilo’s eraan als je alleen maar naar die zak kíjkt.

Er blijkt een behoorlijk logische reden voor te zijn dat mannen tot 51 procent meer calorieën kunnen opnemen dan vrouwen. Mannen hebben meer spier- en botmassa dan vrouwen. Daardoor verbranden ze meer calorieën. Bovendien worden calorieën bij mannen niet zo snel omgezet in vet en worden ze dus minder snel dik.

Advertentie

Zwanger raken
Vrouwen zetten voedingsstoffen juist eerder om in vet. Ook hebben hormonen en andere biologische factoren invloed. Voldoende vet op een vrouwenlichaam zou ervoor zorgen dat er een seintje wordt afgegeven aan de hersenen dat er voldoende voedsel is om te menstrueren en dus ook om zwanger te raken.

Balen als een stekker
Als je denkt deze situatie te kunnen oplossen door veel te sporten, think again. Vrouwen raken met duursporten wel meer vet kwijt dan mannen, maar ze maken na afloop ook meer hongerhormoon aan.

Balen.

VIDEO: Nog iets om in de gaten te houden zijn de onverwachte dikmakers in het filmpje hieronder:

De leukste berichten van Libelle gratis in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichte Kringen. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien