Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Waarom vrouwen - heel oneerlijk - sneller dik worden dan mannen

Tsjomp-tsjomp-tsjomp. Je man zit naast je een zak chips weg te werken. Dat deed hij gisteren ook al en hij lijkt er geen grammetje van aan te komen. Behoorlijk oneerlijk, want bij jou vliegen de kilo’s eraan als je alleen maar naar die zak kíjkt.

Er blijkt een behoorlijk logische reden voor te zijn dat mannen tot 51 procent meer calorieën kunnen opnemen dan vrouwen. Mannen hebben meer spier- en botmassa dan vrouwen. Daardoor verbranden ze meer calorieën. Bovendien worden calorieën bij mannen niet zo snel omgezet in vet en worden ze dus minder snel dik.

Advertentie

Zwanger raken
Vrouwen zetten voedingsstoffen juist eerder om in vet. Ook hebben hormonen en andere biologische factoren invloed. Voldoende vet op een vrouwenlichaam zou ervoor zorgen dat er een seintje wordt afgegeven aan de hersenen dat er voldoende voedsel is om te menstrueren en dus ook om zwanger te raken.

Balen als een stekker
Als je denkt deze situatie te kunnen oplossen door veel te sporten, think again. Vrouwen raken met duursporten wel meer vet kwijt dan mannen, maar ze maken na afloop ook meer hongerhormoon aan.

Balen.

VIDEO: Nog iets om in de gaten te houden zijn de onverwachte dikmakers in het filmpje hieronder:

De leukste berichten van Libelle gratis in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichte Kringen. Beeld: iStock

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien