Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Waarom je geen televisie moet kijken terwijl je eet

Zit jij ook het liefst elke dag met je avondmaal voor de buis? Het is misschien wel zo gemakkelijk, maar echt gezond is het niet: je krijgt er namelijk een opgeblazen gevoel van.

En dit geldt niet alleen voor de televisie maar ook voor je computer.

Advertentie

Spijsvertering
Volgens voedingstherapeut Hannah Braye heeft het eten voor je televisie een negatief effect op je vertering. “Je spijsvertering is een proces dat bestaat uit verschillende stadia, waarvan er één de cefale fase wordt genoemd. Dit is de allereerste fase die begint in je hersenen, lang voordat er zelfs maar voedsel in je maag komt.”

Concentratie
De zogeheten cefale fase wordt veroorzaakt door de aanblik, geur of gedachte van voedsel. “Het stimuleert ongeveer 20% van de afscheidingen die nodig zijn om een maaltijd te kunnen verteren”, aldus Braye. “Wanneer we ons concentreren op andere dingen dan op onze maaltijd, wordt deze fase geremd. Dit kan weer resulteren in een opgeblazen gevoel na de maaltijd.”

Geen afleidingen
Het is dan ook belangrijk om je eten de aandacht te geven die het verdient. Ga dus niet voor je televisie of laptop zitten, maar eet je bordje lekker aan tafel zonder enige afleiding. Wij weten zeker dat je buik je na afloop dankbaar zal zijn!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien