Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom je in plaats van goede voornemens een 'nieuwjaarsthema’ moet kiezen

Iedereen heeft wel een paar goede voornemens voor het nieuwe jaar. Alleen blijft het vaak bij voornemens, want volhouden is een dingetje. Daarom kun je beter een ‘nieuwjaarsthema’ kiezen. 

Je wilt in het nieuwe jaar afvallen, meer sporten, een betere vriend zijn, minder shoppen en ga zo maar door. Maar als een nieuw jaar bedoeld is om opnieuw te beginnen, waarom voelt het dan als een herinnering aan alles wat je het vorige jaar ‘verkeerd’ hebt gedaan?

Advertentie

Prioriteiten
Daarom kun je die goede voornemens beter schrappen, want ook dit jaar gaat het je waarschijnlijk niet lukken. Kies dit jaar een thema voor 2019. Het is een woord of zin die alle prioriteiten opsomt waarop jij je volgend jaar wilt concentreren. Gedurende het hele jaar check je jezelf en zorg je ervoor dat jouw beslissingen aansluiten bij dit thema.

Trouw
Voorbeelden van thema’s: doorgaan, doen wat je écht wilt, minder pijn lijden en aan jezelf denken. Je kunt van alles verzinnen, zo lang het maar breed genoeg is en iets waar je zelf echt achterstaat. Het is een veel beter concept dan alle goede voornemens, want je kunt er makkelijker voor zorgen dat je trouw blijft aan je doelen. Het is iets dat je in je gedachten zult houden de volledige 365 dagen en niet alleen in januari en februari.

Realistisch
Maar: wees realistisch. Verzin niet een te gek thema en blijft dicht bij jezelf. We zeggen allemaal al snel dat we volgend jaar willen afvallen, maar dit doen we vooral omdat het van ons verwacht wordt omdat iedereen graag meer zou willen sporten en meer kilo’s zou willen kwijtraken. Ga eens na wat je écht zou willen bereiken.

BEKIJK OOK: Zó maak je zelf een handige en leuke notebook

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien