Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je vaker zonder onderbroek de deur uit zou moeten gaan

Als er iets is wat wij nooit vergeten om aan te doen, dan is het wel onze onderbroek. Toch doe je er blijkbaar verstandig aan om deze af en toe thuis te laten.

De reden? Vrouwen die altijd een onderbroek dragen lopen meer risico op schimmel- en andere vaginale infecties. Het dragen van een onderbroek zorgt er namelijk voor dat de warmte en het zweet zich opstapelt bij de vagina. Hierdoor wordt een ideale omgeving gecreëerd voor bacteriën, zo beweert de Amerikaanse gynaecologe Donnica More.

Advertentie

Materialen
Maar dit is nog niet alles: als jouw slipjes ook nog eens gemaakt zijn van kant of een andere niet-ademende stof, dan zijn er nog meer risico’s. Deze materialen kunnen de gevoelige huid van de vagina irriteren en uitslag veroorzaken. Daarom raadt de gynaecologe aan om – wanneer dat mogelijk is – geen onderbroek te dragen.

Af en toe luchten
Nu voel je je er misschien niet zo prettig bij om overdag op je werk zonder onderbroek te zitten, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om zonder ondergoed te slapen. ‘’Het is niet goed om je geslachtsdelen altijd opgesloten te houden”, zegt dokter Moore. “Zoals alle andere lichaamsdelen moet ook de vagina af en toe gelucht worden.”

Geen spijkerbroek
Wel een kleine waarschuwing vooraf: draag geen strakke spijkerbroek als je zonder onderbroek de deur uitgaat. De ritsen hiervan kunnen namelijk ook voor irritatie zorgen. “Wanneer je kleding draagt die niet bedoeld is om rechtstreeks in contact te zijn met je vulva, loop je het risico op irritatie en schaafwonden.” Wat je dan wel moet dragen? Een rok of een jurk, aldus More. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat hierbij stof- en vuildeeltjes hun weg zullen vinden naar je vagina.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ook: wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt?

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien