Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Onderzoekers waarschuwen dat het gevaarlijk kan zijn om met je kat te knuffelen

Niets fijner dan even flink knuffelen met je kat, toch? Slecht nieuws: onderzoekers zijn erachter gekomen dat dit schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

De Britse overheid heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar de zogeheten ‘kattenkrabziekte’. Een ziekte die van kat naar mensen overdraagbaar is en kan zorgen voor een griep die in het ergste geval dodelijk kan zijn. Je kunt deze ziekte krijgen door een bacterie die wordt overgedragen als je je kat kust of als je aan je gezicht zit als je net met je kat hebt geknuffeld.

Advertentie

Handen wassen
Deze ziekte zou heftigere gevolgen hebben dan hiervoor werd gedacht. Het advies: was altijd je handen nadat je je kat hebt aangeraakt en gebruik altijd middelen om vlooien te bestrijden. “De gevolgen van de ziekte zijn groter dan we dachten”, vertelt de Britse dokter Christina Nelson aan Metro UK. “De ziekte is te voorkomen als we erachter komen welke mensen een risico lopen en de patronen van de ziekte kunnen bekijken. Op die manier weten we waar we preventief kunnen behandelen.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]


De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Metro.co.uk. Beeld: iStock.

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien