Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Experts waarschuwen voor weer een populair, maar gevaarlijk dieet

Je valt er zeker vanaf, maar of het gezond is? Er is weer een nieuw en hip dieet opgestaan, dat eigenlijk te krankzinnig voor woorden is. En toch neemt deze afvalmethode in populariteit toe.

“Begin er niet aan”, waarschuwen experts. Het nieuwe en populaire carnivorendieet is precies zo heftig als het klinkt: je mag bij dit dieet alleen maar dierlijke producten eten. Dat betekent uiteraard dat er van je verwacht wordt dat je veel vlees naar binnen schrokt, maar een hoop eieren en hier en daar wat zuivel is ook toegestaan.

Advertentie

Dag groentjes
Wacht. Je mag dus niet eens een salade bij je biefstuk eten, of bijvoorbeeld een appel nemen ter afwisseling? Nee. Naast eerder genoemde producten zijn ook vis en schaaldieren toegestaan en een beetje boter en kaas. That’s it. Ho, stop, we vergeten iets: voedingsmiddelen met nul calorieën, zoals koffie en kruiden, mogen ook geconsumeerd worden. Je mag dus lekker veel peper op je steak doen.

Alles goed en wel, er zijn dus echt mensen die aan dit dieet doen. Sterker nog, Shawn Baker, door wie het dieet op social media grote populariteit kreeg, heeft ondertussen een trouwe club carnivoren om zich heen verzameld die de beste man iedere dag bejubelen om de bijna twee kilo aan steaks die hij naar binnen weet te werken.

Shawn stimuleert zijn fanclub door veel updates te posten van resultaten van andere mensen die aan dit vleesdieet zijn begonnen:

Gevaarlijk
En ja, het lijkt dus bij sommige mensen als een tierelier te werken. Maar er zijn waarschijnlijk meer dan duizend redenen waarom je dit beter níet kunt doen, zegt ook Christopher Gardner, die professor in de geneeskunde is aan Stanford University. “Door alleen maar vlees en andere dierlijke producten te eten, zal je een hoop voedingsvezels missen, die er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat je darmen ernstig zullen beschadigen.” Onze eigen voedingsdeskundige waarschuwde eerder al voor problemen met een hoge bloeddruk, als je (veel) vlees eet.

Bovenstaande alleen al is natuurlijk reden genoeg om niet eens aan deze vleespraktijken te beginnen. Maar hé, wat dacht je van het milieu en dierenwelzijn? Beter niet, dus. Namens alle kippen, varkens, koeien en andere dieren: bedankt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Liever vegetarisch koken na dit bericht? Dit zijn onze favorieten:

Nog meer vegetarisch: een lekkere paddenstoelenquiche maak je zo.

Bron: Purewow. Beeld: iStock.

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien