Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit is waarom Waldkorn niet gezonder is dan witbrood

Wie in de supermarkt of bij de bakker een brood kiest, denkt misschien dat bruinbrood sowieso gezonder is dan witbrood. Toch hoeft dit niet zo te zijn. De keuringsdienst van waarde ontdekte namelijk dat Waldkorn eigenlijk een witbrood is.

De smaak van een Waldkornbroodje kan heerlijk zijn, maar voor je gezondheid hoef je niet voor dit donkerbruine brood te kiezen.

Waldkorn is gekleurd witbrood
De keuringsdienst van waarde ontdekte dat het enige verschil tussen waldkornbrood en witbrood de kleur was. De ingrediënten zijn namelijk hetzelfde, beide broden worden gemaakt van tarwebloem. Het is dus geen volkorenbrood, dat wordt gemaakt van volkorenmeel van de tarwekorrel.

Advertentie

Waar de bruine kleur van Waldkorn dan vandaan komt? De meeste donkere broden blijken te zijn gekleurd met gebrande mout of zelfs met chocoladepoeder.

Waldkorn is overigens geen graan, maar een Nederlandse merknaam, geïntroduceerd door de CSM Bakery Solutions en sinds 1989 op de Nederlandse markt.

Welk brood is het gezondst?
Wil je toch een gezonde boterham, kies dan voor volkorenbrood. Dit is het gezondste brood, volgens het Voedingscentrum.

“Voor volkorenmeel wordt de hele graankorrel vermalen. Daarin zitten belangrijke voedingstoffen zoals B-vitamines en mineralen zoals ijzer. Maar ook vezels die zorgen voor een goede darmwerking. Bovendien verlagen volkorenproducten de kans op hartziekten en voedingsvezel verlaagt de kans op beroerte. Volkorenproducten en vezels hangen ook samen met een lagere kans op diabetes type 2 en darmkanker”, schrijft het Voedingscentrum.

Hoe herken je volkorenbrood? Vaak staat dit op het etiket. Je kunt ook kijken op de achterkant bij de ingrediëntenlijst of ze gebruik hebben gemaakt van volkorenmeel. Als er bijvoorbeeld alleen tarwebloem of tarwemeel staat, is het niet volkoren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, Voedingscentrum.nl. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien