Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Last van wallen? Dít kun je daar het beste tegen doen

Of het nu door de ouderdom komt, een korte nacht of uitdroging: iedereen heeft weleens last van wallen. Dít kun je er volgens een dermatoloog het beste tegen doen.

Er zijn genoeg crèmes, pads en voedingssupplementen die beweren te helpen tegen wallen, maar helpen die wel?

Advertentie

Vetlaagje
De spier rond je ogen heeft een donkere, blauwpaarse kleur. Door het laagje vet, zie je deze donkere kleur niet meer. Naarmate je ouder wordt, wordt dit vetlaagje dunner en dunner. Uiteindelijk zie je de spier door je huid heen en heb je last van donkere kringen rond je ogen.

Alcohol of vermoeidheid
“Ben je vermoeid of heb je alcohol gedronken, dan wordt de kleur van die spier nog nog intenser en gaat ‘ie meer doorschijnen”, zegt dermatoloog dr. Thomas Maselis. Hierdoor vallen de donkere kringen nog meer op. Wallen verschijnen wanneer het vlies naar beneden zakt dat onder de oogspier de vetlaag bedekt. Hoe meer dat vlies uitzakt, hoe meer dat vet onderaan kan uitstulpen.

Verzorgen
Maar wat kun je het beste doen tegen wallen? Goed verzorgen! “Iemand die heel zijn leven de huid rond de ogen goed verzorgd heeft, zal er op latere leeftijd beter uitzien dan iemand die dat niet heeft gedaan. Dat staat vast”, gaat Maselis verder. “Maar ouderdom en aanleg kan je helaas niet tegengaan. Daartegen werkt enkel een operatie.”

Dus probeer de volgende tips niet te vergeten:

Slaap
Het is misschien een open deur, maar toch belangrijk om even te benoemen. Voldoende slaap zorgt ervoor dat je huid gaat stralen. Aan de andere kant kan te weinig slaap ervoor zorgen dat vocht zich opstapelt rond je oog, waardoor het kan gaan zwellen. Bovendien word je bleker door weinig slaap en zijn die donkere kringen beter zichtbaar.

Drinken
Dehydratatie zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen, met donkere kringen als gevolg. Blijf daarom gedurende de dag genoeg water drinken. En vermijd alcohol, want daardoor droog je sneller uit en wordt de huid dunner en de kleur van de spier donkerder. Het resultaat? Donkere kringen rond je ogen.

Smeren
Aangezien de huid onder je ogen dun is, kan het zeker geen kwaad om regelmatig je huid te beschermen met speciale producten voor je ogen. Oogcrèmes zorgen voor hydratatie en bescherming. De opperhuid wordt hierdoor wat dikker, waardoor de kleur van onderliggende spier minder zichtbaar is. ” Ze bevatten daarnaast ook vaak stofjes die het licht reflecteren, waardoor de donkere kringen minder opvallen”, zegt Maselis.

Beautyvlogger Susan: “Zo kom je eindelijk van die wallen af”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be, Flair.be. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien