Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Goed geslapen en toch wallen? Dit kan de reden zijn

Slaap je elke nacht minstens 8 uur, maar blijf je last houden van wallen of donkere kringen? Dan zou 1 van deze 6 oorzaken bij jou weleens de boosdoener kunnen zijn. 

Advertentie

1. Ongezond eetpatroon

Al slaap je elke nacht als een roosje, als je eetpatroon niet gezond is, kun je alsnog last hebben van wallen. Als je te veel zout eet, kan dit zorgen voor vocht onder de ogen. Goed idee om je voeding eens onder de loep te nemen dus.

2. Roken

Als je rookt weet je waarschijnlijk dondersgoed dat dit slecht voor je gezondheid is én voor je huid. Roken zorgt voor een slechte bloedcirculatie, waardoor er wallen onder je ogen kunnen ontstaan.

3. Hardhandig reinigen

Sta jij elke avond voor het slapen je oogmake-up er heel hardhandig af te boenen? Niet doen, hoor! Deze huid is heel gevoelig. Hiermee kun je bloedvaatjes beschadigen en pigmentatie veroorzaken, waardoor je donkere kringen ziet.

4. Te lang slapen

Wist je dat je ook door te lang slapen wallen kunt krijgen? Dat je na een lange nacht slapen vaak met een puffy gezicht opstaat, komt omdat er veel zuurstofrijk bloed naar je gezicht gaat terwijl je slaapt. Dat zuurstofrijke bloed komt ook onder je ogen en zorgt voor plaatselijke vochtophoping. Als je een buikslaper bent, heb je hier waarschijnlijk het meeste last van.

5. Een vieze auto

Dit zag je waarschijnlijk niet aankomen: zelfs een vieze auto kan zorgen voor wallen. Als je auto stoffen bekleding heeft en jij die niet vaak genoeg reinigt, kan er mijt, schimmel en pollen inzitten. Dit kan je slijmvliezen irriteren. Snel je auto weer een schoonmaakbeurt geven, dus!

6. Je genen

Jammer, maar je kunt ook gewoon aanleg hebben voor wallen en donkere kringen. Als een van je ouders hier ook last van heeft, is de kans dus groot dat je het gewoon geërfd hebt. Vooral als een dunne, bleke huid in de familie zit, zullen jullie eerder donkere kringen hebben.

Wallen onder je ogen? Zo laat je ze snel verdwijnen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elegance. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien