Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

6 fijne wandel-apps om een frisse neus te halen op de mooiste plekken in Nederland

Wandelen is door menig Nederlander tot de ultieme lockdownhobby omgedoopt en thuiszitten komt veel officieel de neus uit. De Libelle redactie vindt het dan ook de hoogste tijd om de fijnste wandel-apps eens op een rijtje te zetten.

Een frisse neus halen met de kinderen, een vriendin of je partner is leuk én gezond. Als je er een speciale app bij gebruikt, weet je zeker dat je alles uit je wandeling haalt, maar het wordt nog interessanter als je (één van) de volgens apps gebruikt.

Advertentie

De beste wandel-apps

Ben je al bekend met wandel-apps als Ommetje, Wandelen en WandelZapp? Hieronder lees je meer over hoe de verschillende apps werken.

Ommetje

Prijs: gratis

Eén van de populairste wandel-apps is Ommetje. Deze gratis app van de Hersenstichting is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Je kunt met vrienden en familieleden een wandelcompetitie starten en elkaar op die manier motiveren om iedere dag een ommetje te maken.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

Wandelen

Prijs: gratis (met in-app aankopen)

De app Wandelen staat op nummer 22 in de hitlijst voor reizen in de iPhone App Store. Het is een complete app met onder andere vierduizend wandelingen door natuur én stad, en informatie over natuurgebieden, afstanden en toegankelijkheid voor honden. De gratis versie bevat honderden routes waar je alvast mee kunt starten. Wil je er meer? Dan kun je dat vanaf € 1,- bijkopen. Met de ingebouwde GPS-functie kun je ook je eigen wandelingen opslaan.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

Lees ook:
Doen dit weekend: deze mooie route op de grote stille heide van Posbank wandelen

WandelZapp

Prijs: gratis (voor € 12,99 per jaar kun je een jaar lang onbeperkt wandelen met de app)

Met meer dan duizend verschillende wandelingen door heel Nederland verspreid, ben je met WandelZapp altijd verzekerd van een interessante route bij jou in de buurt. Of je nu zin hebt in een korte of lange wandeltocht, in de natuur of stad: de opties zijn eindeloos en er worden continu nieuwe routes aan de app toegevoegd. De eerste wandeling krijg je gratis. Daarna betaal je € 1,79 per wandeling of € 12,99 per jaar om onbeperkt gebruik te maken van de routes in de app.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

Natuur Routes

Prijs: gratis en onbeperkt te gebruiken voor leden van Natuurmonumenten

Houd je ervan om verrassende plekken te ontdekken en vind je het leuk als boswachters je via de app meenemen in ‘hun’ natuurgebied? Dan is de Natuur Routes app van Natuurmonumenten eentje om te installeren op jouw smartphone. Naast een paar honderd wandelroutes bevat de app ook routes om te fietsen en varen.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

Lees ook:
Dít is waarom samen wandelen zo goed is voor je relatie

StepsApp

Prijs: gratis (met in-app aankopen)

Als je tijdens je wandeling graag wilt bijhouden hoeveel stappen je precies zet, komt de StapsApp stappenteller goed van pas. Je stappen worden automatisch geteld als de app op de achtergrond draait, waarna je alles terugziet in grafieken en animaties. Wekelijks krijg je een verslag over hoe het ervoor staat met je dagelijkse stappen, de afstand die je aflegt en in welke tijd je dat doet.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

SamenGezond

Prijs: gratis

Wandelen en gezonder worden in ruil voor cadeaubonnen: het bestaat echt. De SamenGezond-app kun je zien als een digitale gezondheidscoach die je iedere dag helpt om gezonde keuzes te maken. Je berekent je fitscore en kunt die verhogen door verschillende activiteiten te doen. Als je je aanmeldt voor het zogeheten ‘weekdoel’ kun je cadeaubonnen (of SamenGezond-punten) bij elkaar wandelen, fietsen en hardlopen.

Beschikbaar voor Android en iPhone.

Libelle’s Floor zet de vijf mooiste bossen van Nederland voor je op een rij in de video hieronder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

apps voor wandelen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wouke van Scherrenburg: "Ik snap de frustratie van de ondernemers, maar óók de worsteling van het kabinet"

Wouke van Scherrenburg (74) is oud-politiek verslaggever en nog altijd actief op radio, televisie en vooral op Twitter. Ze geeft haar mening over de bomvolle parken en het openen van de terrassen.

Ik snap dat wel: die bomvolle parken. Stadsbewoners die geen tuin hebben, willen zich ook koesteren in het prille lentezonnetje na maanden van opsluiting. En waar anders zou je naartoe willen dan naar het stadspark waar je weer tussen de mensen bent nu de terrassen niet open mogen. Zelf ben ik gezegend met een tuin, desondanks hunker ik ook naar een groot terras waar je andere mensen ziet, waar je weer eens buiten de deur kunt eten en drinken. Ik snap ook de frustratie van de ondernemers die uitzicht hebben op hun gestapelde stoelen en kale tafels terwijl pal voor of naast je zaak mensen met zelf meegebrachte drank en happen op een bankje of trottoir zitten. Om dol van te worden, zeker als je aan de rand van de financiële afgrond staat.

Advertentie

Worsteling

Maar ik snap ook de worsteling van het kabinet. Wat als er groen licht wordt gegeven voor de horeca zoals zelfs een aantal burgemeesters nu bepleit. Hoe hard stijgen dan de besmettingen? Bij de Belgische buren luidden de ziekenhuizen gisteren opnieuw de noodklok. Net als bij ons stijgt het aantal positief getesten. De Britse variant is zo besmettelijk dat als er één persoon in een huishouden besmet raakt, er voor de rest van het gezin geen ontkomen meer aan is, hele gezinnen testen nu positief, melden Belgische artsen die de regering smeken geen versoepelingen toe te staan.

Campagnetijd

Toch lijkt er hier geen houden aan. Het draagvlak voor de maatregelen slinkt hard, de doodsangst voor het virus eveneens. En het is verkiezingstijd. Alle partijen bedienen hun achterban met hun diverse pleidooien de teugels te laten vieren met geopende terrassen als grootste gemene deler. De meest gehoorde verkiezingsleus was de afgelopen dagen dan ook “de rek is eruit”. Maar wat als de horeca inderdaad zijn zin krijgt. Wie rammelt er dan aan de Haagse deur. De sportclubs? De tuincentra? De winkels (zonder beperkingen)? De musea? De bioscopen? De schouwburgen? De biebs (voor!)? Dat gaat het kabinet echt niet honoreren denkt u. Nee, niet alle sectoren zullen hun zin krijgen maar het kan zomaar gebeuren dat er nog meer wordt versoepeld. Want campagnetijd en stevige knieën, het is een lastige combinatie. Tot nu toe weerstaan Rutte en De Jonge de toenemende druk en dat is knap. Toch denk ik stiekem terug aan de race om het vaccin. Het kabinet bezweek voor lobbyclubs en gooide daarmee de deur open voor heel wat groepen die riepen dat zij toch echt als eerste aan de beurt waren voor vaccinatie en zo raakte de prik voor ouderen en chronisch zieken steeds verder uit het zicht.

Open terrassen

Die open terrassen komen er en hopelijk vallen de gevolgen enorm mee. Maar misschien zien we straks ook overvolle IC-afdelingen, uitgeput zorgpersoneel en gesleep met patiënten naar andere provincies en Duitsland of erger. Die ramp zou zich dan medio april voltrekken maar dan zijn de verkiezingen achter de rug en de zetels veilig gesteld. En hebben de horeca-ondernemers een financieel bodempje kunnen leggen. Het is ze gegund.

Kieswijzer


Tekst: Wouke van Scherrenburg. Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Tupperware stopt per direct met verkoop in Nederland

Slecht nieuws voor de Tupperware-fans: het bedrijf stop vanaf 1 maart met de verkoop en met de Tupperwareparty’s. Tupperware staat bekend om het onverwoestbare keukengerei en de plasticartikelen

Via Facebook heeft Tupperware Nederland laten weten dat ze per 1 maart stoppen met de verkoop. “Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, maar is gedreven door de noodzaak om de aandacht te richten op het herstel van onze basisactiviteiten en voor de groei op lange termijn van het merk Tupperware wereldwijd.”

Advertentie

Daling

Een medewerker van een distributeur van het bedrijf heeft aan RTL Z vertelt dat zij net hadden gehoord dat het hoofdkantoor in de Verenigde Staten ‘de stekker uit Nederland heeft getrokken’. In een mail vertelt het bedrijf dat ze een daling van verkopen in Nederland zien. “De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland.”

Dit betekent ook dat er een einde komt aan de beroemde Tupperwareparty’s. Hierbij kwam er een verkoper aan huis die de huishoudspulletjes demonstreerden en verkocht.

Tupperware

Tupperware is ontdekt door Earl Tupper in 1938 tijdens de Grote Depressie in Amerika. Nadat Earl zijn hoveniersbedrijf verloor, vond hij werk in een plasticfabriek. Daar kocht hij een paar machines op die vorm geven aan plastic. Thuis sloeg hij aan het knutselen. Sinds de jaren ’60 verkoopt Tupperware ook in Europa.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, RTL. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 27 februari: "Tweelingen, vandaag komen je wensen uit"

De tarotkaart die voor zaterdag 27 februari is getrokken is ‘Zeven van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: misleiding, fantasieën, verbeelding. Men houdt zichzelf, en hierdoor ook anderen, voor de gek. Hoge verwachtingen en idealen. Liefde: Roes van verliefdheid, de roze bril. De kaart dient als waarschuwing. Werk: Luchtkastelen bouwen, schijntransacties en bedrieglijke handelingen.

Advertentie

Ram

De volle Maan stijgt naar je hoofd. Het uit zich vooral in persoonlijke relaties waar je geneigd bent de ander te idealiseren. Pas op voor te hoge verwachtingen, iemand valt van zijn/haar voetstuk.

Stier

Iets gaat tegen je gevoel in vandaag of je hebt gemengde gevoelens. Wees je bewust van alles wat er door je heen gaat. Weleens gelachen en gehuild tegelijk? Accepteer het als ‘heel normaal’.

Tweelingen

Voetjes omhoog, stapeltje magazines erbij en lekker niksen. In die sfeer is het vanavond ook goed mediteren bij de volle Maan. Visualisaties zijn nu vruchtbaar, wensen komen uit.

Kreeft

Noemt iemand je ideeën niet realistisch, of veegt iemand je gevoelens van tafel? Trek je er vooral niets van aan. De volle Maan prikkelt je intuïtie. Je krijgt een idee dat je niet naast je neer legt.

Leeuw

Rode konen garantie vandaag! Jij wilt op z’n minst flirten, vertroeteld worden en lentekriebels voelen. Gevoelens gaan niet heel diep, dus maak geen trouwplannen. Leve de lol!

Maagd

Ontspanning – vooral in je gedachten – maakt het verschil. Je kunt hersenspinsels onderscheiden van wat er werkelijk is. De volle Maan schijnt haar licht op je. Klavertje vier gevonden.

Weegschaal

Doorzie je neiging om jezelf te verschuilen achter een vrolijk masker. Jezelf laten zien zoals je echt bent – inclusief al die gekke gewoontes en gevoelens – maakt je meer mens.

Schorpioen

Je valkuil is vandaag de overdrijving. Alles waar ‘te’ voor staat is nu een no-go. Less is more, ook in kleding en make-up. Ken je het verschil tussen zelfvertrouwen en een te groot ego?

Boogschutter

Denk vandaag eens na over de balans tussen privé en werk. Heb je thuis teveel laten versloffen, dan maak je nu betere afspraken met jezelf. Het wordt je zeker in dank afgenomen.

Steenbok

De kaart raakt je vandaag niet direct, jouw fundament staat stevig. De volle Maan geeft je de kracht om door te stomen. Grote kans dat iemand zich aandient die met je wil samenwerken.

Waterman

Schrijf ook de meest gekke brainwaves op vandaag. Er kan een vruchtbaar plan uit voortkomen. Alles wat met samenwerking te maken heeft loont, vooral die met de concurrent.

Vissen

De volle Maan geeft je inzicht in hoe je werkelijk functioneert. Ontevreden zijn over jezelf is niet nodig, je maakt meer vorderingen dan je denkt. Uit je via muziek, verf of lekkere kooksels.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Romy Monteiro binnenkort te zien in 'Goede tijden, slechte tijden'

Meerdijk heeft er een nieuwe inwoner bij. Romy Monteiro (28) zal namelijk binnen kort te zien zijn in Goede tijden, slechte tijden. Tegen RTL Boulevard vertelt ze dat voor haar een kinderdroom is die uitkomt.

Romy zal de rol van Indra Kalkhoven gaan spelen. “Ze is eigenlijk de grote liefde van Richard”, vertelt ze aan RTL Boulevard. De twee zouden zelfs gaan trouwen. “Die relatie is een beetje moeilijk geëindigd. Indra is aan lagerwal geraakt, maar Janine heeft een sluw plan. En daardoor komt Indra weer terug in het leven van Richard.”

Advertentie

Kinderdroom

Voor Romy is dit een kinderdroom die uitkomt. Het gaat om een gastrol, maar zelf zou ze best willen blijven plakken. “In de serie kun je doodgaan en weer herleven. Je weet het nooit in Meerdijk”, grapt ze. Vanaf 9 maart is Romy te zien als Indra in GTST.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien