Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

7 jaar langer leven? Ga wandelen!

Trek die wandelschoenen maar aan, want wandelen is goed voor je. Zo goed zelfs dat als je een beetje doorpakt, je je leven met 7 jaar kunt verlengen. 

Wandelen houdt je jong. Afgelopen weekend werd op het congres van de European Society of Cardiology een onderzoek gepresenteerd waaruit blijkt dat je tot wel 7 jaar langer kunt leven als je regelmatig een wandeling maakt. Iedere dag 25 minuten de paden op en de lanen in kan het risico op een hartaanval al met de helft verkleinen.

Advertentie

Antidepressivum
“Met beweging koop je 3 tot 7 extra levensjaren. Het is een antidepressivum, het verbetert onze cognitieve functies en er is bewijs dat beweging het dementieproces vertraagt”, legt wetenschapper Sanjay Sharma uit.

Hartritmestoornis
Weet ook dat het nooit te laat is om te beginnen met bewegen. Als je vanaf je 70e begint met wandelen, verklein je de kans op atriumfibrilleren, een hartritmestoornis waar zo’n 10% van de mensen boven de 80 jaar aan lijdt.

Wel praten, niet zingen
Sanjay heeft ook verstandig advies voor mensen die lijden aan hartkwalen. “Mensen met een hartaandoening kunnen het beste lopen tot het punt waarop ze nog wel kunnen praten, maar niet meer kunnen zingen.”

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Goedgevoel.be. Beeld: iStock

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien