Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Aha, dus dáárom hebben we op warme dagen veel minder trek

Waar we soms op een winteravond graag een extra kommetje soep of bord pasta naar binnen werken, hebben we in de zomer vaak veel minder trek. Maar hoe kan het eigenlijk dat we op warme dagen minder zin in eten hebben?

Eigenlijk is de uitleg daarvoor heel simpel: op zomerse dagen probeert je lichaam zichzelf koel te houden. En dat terwijl alles ín je lichaam voor warmte zorgt. Als je op zo’n tropische dag dus veel eet, moet je lijf extra veel moeite doen om weer af te koelen. Daar hebben we natuurlijk niet zo’n zin in, dus om dat te voorkomen, neemt je lichaam uit zichzelf een soort voorzorgsmaatregel die ervoor zorgt dat je niet zoveel trek hebt.

Advertentie

Extra energie
Op koude dagen in ons kikkerlandje heeft je lichaam juist meer moeite om goed op temperatuur te blijven. Dat verwarmen van je lichaam kost extra veel energie en tegelijkertijd verbrand je ook extra calorieën. Daarom heb je meer trek en eet je meer als het koud is. Op warme dagen daarentegen heeft je lichaam die energie om warm te blijven minder nodig.

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien