Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat betekent het als een kat miauwt?

In de categorie informatie die je tóch wilt weten omdat het grappig en interessant is: wat betekent het gemiauw van een kat nou toch?

Ieder baasje stelt zichzelf de vraag zich weleens: wat probeert mijn kat me duidelijk te maken? Althans, als het gemiauw wel naar jou bedoeld is.

Advertentie

Katten miauwen niet naar elkaar
Gelukkig is dat wel degelijk het geval. Omdat moederkatten het gemiauw van hun kittens negeren, communiceren volwassen katten dus niet vocaal met elkaar. Tenzij een kat gromt of sist naar een ander, spreken ze meestal door geur, beweging en oogcontact met elkaar. Dat gemiauw is dus gelukkig wel voor jou, menselijke mama.

Aai me!
Volgens een onderzoek van Cornell University is het kort gezegd een eis van poeslief dat maar op één ding neerkomt: aandacht. Ze vervelen zich en willen een aai over hun bol, gekriebeld worden of vermaakt worden. De kattengeluiden bij honger zijn misschien hetzelfde als die om te spelen. Dit betekent dat katten ons hebben getraind om te reageren wanneer ze miauwen, ongeacht het geluid. Slim.

Alarm
Maar miauwt je kat langer en meer? Dan raakt het geduld van je harige vriend op. Begint je poes ook nog eens raar gedrag te vertonen, dan wordt het misschien toch tijd om eens bij de dierenarts langs te gaan.

Jan, Jans en de Kinderen trui
Jan, Jans en de Kinderen trui
€ 19,50
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: purewow.com. Beeld: iStock 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien