Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Hooikoorts-alarm: pollen zorgen dit weekend voor veel klachten

Na veel bewolking en regen is het natuurlijk goed nieuws dat het zonnetje de komende dagen wat meer door lijkt te komen en het ook wat warmer wordt, maar hooikoorts-patiënten worden daar minder blij van.

Buienradar waarschuwt hooikoorts-patiënten dan ook al voor klachten de komende dagen. In het weerbericht staat: “Het bloeiseizoen is inmiddels al behoorlijk op gang gekomen. Vanaf half april gaat het vooral om bloeiende grassen. Vooral de grote Vossenstaart is berucht vanwege de sterke reactie die veel hooikoorts-patiënten op deze pollen hebben.”

Advertentie

Afzien
Die grassen kunnen de komende dagen dus voor flink wat klachten gaan zorgen. De wind gaat draaien waardoor de lucht niet meer van zee (en dus met weinig pollen) komt, maar van land. In die lucht zitten veel pollen, waar we hier dan weer last van kunnen gaan krijgen. Komend weekend is het even afzien voor hooikoorts-patiënten, maar door de regen die er daarna aankomt, zullen de klachten snel weer minder worden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien