6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom weinig sex hebben niets zegt over de kwaliteit van je relatie

De helft van de stellen die zeker 10 jaar samen zijn, heeft vaak langere periodes geen sex. Maar dat is geen ramp, zo stellen psychologen. 

Uit onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat een derde van de stellen af en toe eens 3 maanden helemaal geen sex heeft.

Advertentie

Sexloze periodes: ze zijn misschien niet zo romantisch, maar het kan gebeuren. Het is ook niet erg. Want je kunt een goede relatie hebben en toch geen behoefte hebben aan sex. Juist omdat je op andere vlakken in het leven heel intiem bent, mis je die actie in bed niet. De redenen dat we het minder doen, zijn vaak: te moe, te druk. Maar ook geldt: je bent meer beste vrienden dan minnaars. Die vonken die er in het begin waren, die kun je nu eenmaal niet houden. Die gaan over naar een kabbelend vuurtje.

Meer dan de helft van de mensen vindt sex in een relatie belangrijk, maar vindt ook dat andere dingen die hen verbinden zwaarder tellen. Zoals bijvoorbeeld het hebben van kinderen. Dat maakt het leven niet alleen erg druk, maar het zorgt ook voor een ander soort intimiteit in de relatie. Je deelt het ouderschap immers alleen met elkáár.

Liefde- en passievlogger Guusje weet hoe je de balans in jezelf kunt herstellen, zodat je wél energie hebt voor sex. Deze 3 tips heeft zij voor je in petto.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Psychologie Magazine. Beeld: iStock

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien