On Your Feet! nu 50% voordeel per ticket >

Zoek binnen:

Dít is volgens wetenschappers het geheim voor meer zelfvertrouwen

Wanneer je van nature een verlegen persoon bent met niet zoveel zelfvertrouwen, kun je dat accepteren en ermee leren leven. Óf je kunt proberen er verandering in te brengen.

Amy Cuddy is psycholoog op de Amerikaanse universiteit Harvard en heeft een simpele manier gevonden om te zorgen dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen en assertiever worden. Dat trucje heeft alles te maken met je houding.

Minder zenuwachtig

Volgens de wetenschapper is het namelijk zo dat wanneer je een ‘power pose’ aanneemt, zoals met je benen uit elkaar en je handen in je heupen en poses die veel ruimte innemen, de hormonen in je hersenen al na 2 minuten veranderen waardoor je je zelfverzekerder, krachtiger en minder zenuwachtig gaat voelen.

Dagelijks leven

De psycholoog vertelt dat dit vooral bij vrouwen goed kan werken omdat het meestal ook vrouwen zijn die zich minder krachtig voelen dan mannen. Om daar verandering in te brengen raadt Cuddy aan om de ‘power poses’ onderdeel te maken van je dagelijks leven. Zodra je wakker bent, rek je je meteen helemaal uit en maak je je lichaam zo groot mogelijk. Ook op kantoor kun je zorgen dat je ‘meer ruimte inneemt’ door je spullen wat verder uit elkaar te zetten zodat je ook echt het gevoel hebt dat je ‘groter bent’.

Hand op je heupen

“Deze simpele dingen kunnen snel onderdeel van je dagelijkse routine worden. Ook een goede tip: een van mijn assistenten poetst haar tanden met een hand op haar heupen”, vertelt de psycholoog tot slot.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independent.co.uk. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien