Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Altijd handig om te weten: welke kleur wijn bevat de minste calorieën?

Dat alcohol niet goed is als je wilt afvallen staat als een paal boven water. En dat wijn geen goed effect heeft op het lichaam ook – al zijn de meningen over rode wijn en gezondheid verdeeld.

Maar we moeten natuurlijk wel een beetje genieten van het leven. En met een glaasje water proosten op het terras in de zon vinden de meesten onder ons toch ietwat saai. Gelukkig kunnen we je wel vertellen welke wijn je het beste kunt kiezen om de calorieën een beetje te beperken om later nog wat borrelhapjes te kunnen bestellen.

Advertentie

1. Droge witte wijn
In een klein glaasje droge witte wijn (100 ml) zitten 67 calorieën. Een groot glas van 150 ml komt op 100 calorieën.

2. Rosé
Klein glaasje rosé? 71 calorieën. Ook het aantal suikers valt hierbij reuze mee: 2,5 gram. Een groot glas van 150 ml bevat 107 calorieën.

3. Mousserende wijn
Hou je wel van een bubbeltje in je glas wijn in de zomer? Dan zit je redelijk goed: een klein glas bevat 74 calorieën en 1,8 gram suiker, en eindigt daarom op plaats 3 in dit rijtje.

3. Rode wijn
Iets minder gebruikelijk in de zomer (maar vooralsnog hartstikke lekker) is een glas rode wijn. Voor een klein glas kun je rekenen op 82 calorieën en een groot glas 123 calorieën (+ 4,5 gram suiker).

4. Zoete witte wijn
Twijfel je tussen droog of zoet? Dan kun je toch maar beter voor de droge variant gaan. In een groot glas zoete witte wijn (150 ml) zitten 144 calorieën. In een kleine, 100 ml, 96 calorieën (wat dus ongeveer gelijk staat aan een gróót glas droge witte wijn).

Wil je het helemaal goed doen, dan kies je voor een alcoholvrije wijn. Met 38 calorieën per glaasje wijn van 100 ml kom je op slechts 38 calorieën. En daar mag je er dan ook wat meer van drinken, want het advies van het Voedingscentrum luidt niet voor niets: het liefst geen alcohol, of in elk geval niet meer dan 1 glas per dag. Dit geldt voor zowel mannen en vrouwen.

Italië: het land van de wijnen. Onze lezeressen krijgen bij deze reisaanbieding speciaal een proeverij van Toscaanse wijnen met lekkere hapjes.

8 dagen naar Toscane
8 dagen naar Toscane
vanaf € 499,-
Bekijk hier

Zo open je een wijnfles zónder kurkentrekker:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien