Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom we in de winter veel meer calorieën verbranden

Het nieuwe jaar begint voor veel mensen goede voornemens. Afvallen is de bekendste van allemaal. En laat deze periode ook nét de juiste timing daarvoor zijn. In de winter verbrand je namelijk veel meer calorieën.

Als je de keuze hebt om lekker onder een dekentje op de bank te hangen of om buiten te sporten, is de keuze al snel gemaakt. Al helemaal wanneer het aantal graden rond het vriespunt blijft steken. Maar toch loont het. Wanneer je met koude temperaturen sport, verbrand je namelijk veel meer calorieën dan wanneer je bijvoorbeeld sport in de sportschool.

Advertentie

Verschil
Uit een onderzoek van de Universiteit van Albanië blijkt dat sporten in de kou bijdraagt aan een snellere vetverbranding. Het lichaam koelt af wanneer we buiten sporten en moet dan extra hard werken om op te warmen en warm te blijven. Je kunt voor het resultaat beter hardlopen op het asfalt dan op de loopband. Dus de sportschool die dicht is, is vanaf nu geen geldig excuus meer. 😉

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Viva. Beeld: iStock.

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien