Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Bijna iedereen vergeet dít kledingstuk altijd te wassen

Spijkerbroeken, het beddengoed en zelfs de gordijnen: alles gaat regelmatig in de wasmachine, maar er zijn toch een aantal dingen die we vergeten te wassen. Je dikke wollen sjaal, bijvoorbeeld.

Het is dan misschien niet heel koud, maar toch gaan we de deur niet uit zonder sjaal. In weer en wind knopen we ‘m strak om onze hals voor we de deur uit gaan. Een wasbeurtje op zijn tijd zou dus geen overbodige luxe zijn. Toch wassen veel mensen hun sjaals lang niet zo vaak als hun andere kleding. Maar dat zou je wel veel vaker moeten doen.

Advertentie

Regelmatig wassen
Jouw sjaal is namelijk een broedplaats voor bacteriën en die bacteriën kunnen er weer voor zorgen dat je ziek wordt. Zeker wanneer er veel mensen in je omgeving ziek zijn, is het daarom verstandig om ‘m regelmatig te wassen. En dan hebben we het niet over één keer per jaar een wasje voor de sjaals de kast weer in gaan, maar een paar keer per seizoen. Hoe je een (wollen) sjaal het beste kunt wassen? Maak een sopje met lauwwarm water en (baby)shampoo. Laat het tien minuten weken en leg de sjaal vervolgens in een bak met koud water. Ververs het water steeds tot er geen zeep meer uitkomt. Knijp de sjaal voorzichtig uit en laat ‘m liggend drogen. Even in het wolwasprogramma in de wasmachine kan natuurlijk ook. Zo is-ie weer fris én blijft hij ook mooi.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien