Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Déze woorden worden vaak verkeerd gespeld (en zo schrijf je ze wel)

Dat taal niet voor iedereen even makkelijk is, is een feit. Maar sommige woorden zijn ook wel knap lastig om te spellen. Daarom maakten wij een lijstje met woorden die vaak verkeerd worden geschreven, met de juiste spelling erbij.

Abonnement 
We kunnen wel begrijpen waarom veel mensen dit woord verkeerd schrijven. Abonnement wordt geschreven met één ‘b’ en dubbel ‘n’. Waarom is de afkorting dan abbo?

Advertentie

Barbecue
Ook bij dit woord is de afkorting verwarrend. Barbecue wordt vaak afgekort met BBQ, maar in het woord zelf komt helemaal geen ‘q’ voor.

Chagrijnig
Het woord chagrijnig wordt op veel verschillende manieren geschreven. Het probleem met dit woord is vooral de verschillende manieren waarop het wordt uitgesproken; de één zegt – en schrijft dus ook – sjagrijnig en de ander chagerijnig of sjagerijnig.

Gewelddadig
Dit woord hoort geschreven te worden met dubbel ‘d’, ook al hoor je er maar één.

Interessant
Dit woord wordt vaak uitgesproken als ‘intressant’ en wordt dan dus ook zo geschreven. Maar de correcte spelling bevat nog een extra ‘e’.

Portemonnee
Het is voor velen een openbaring dat er twee keer een ‘n’ in dit woord voorkomt.

Sowieso
Er is maar één manier waarop dit woord geschreven kan worden: sowieso. Dus niet met een ‘z’…

Hoe staat het met jouw taalvaardigheid?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock, Twitter.

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien