50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Zere longen tijdens hardlopen in de winter? Hier komt het door

Terwijl je denkt dat het wel snor zit met je conditie, betrap je jezelf erop dat je longen soms ongelooflijk pijn doen tijdens je hardlooprondje in de winter.

Wees gerust want het heeft niets met je conditie te maken. Wel met de winterkou. Soms zijn de steken zelfs zó erg, dat je denkt dat je ter plekke een hartaanval krijgt. Volgens John Prucha, arts bij UCHealth tegen Well + Good hoef je je ook daar geen zorgen over te maken.

Advertentie

Happend naar adem
“Koud weer kan ervoor zorgen dat je luchtwegen spasmen krijgen, wat leidt tot symptomen zoals kortademigheid en benauwdheid op de borst”, vertelt Prucha bij womenshealthmag.com. “Maar tenzij je astma of een andere longziekte hebt, is lichaamsbeweging bij koud weer niet schadelijk voor de longen.”

Verminderen
Vind je de pijn in je longen toch te beangstigend, dan kun je dit prima verminderen door zowel je neus als je mond te bedekken met bijvoorbeeld een sjaal. “Dit verwarmt en bevochtigt de lucht voor je inademt, waardoor de kans op het hebben van deze symptomen kleiner wordt”, aldus Prucha.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealthmag.com. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien