Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zo blijft je verjaardagstaart beschermd tegen bacteriën en spuug

Het uitblazen van verjaardagskaarsjes is in coronatijd best wel een dingetje. Je wilt immers niet dat al je speeksel over de verjaardagstaart heen vliegt en dat je zo per ongeluk andere mensen besmet met corona – of zelf besmet raakt. De Amerikaanse tandarts William Kay komt daarom met een geniale uitvinding.

Hij bedacht de Top it Cake Shield: een plastic beschermer die ervoor zorgt dat je verjaardagstaart beschermd blijft en jij gewoon de kaarsjes uit kunt blazen.

Advertentie

Besmet stukje verjaardagstaart

Het uitblazen van verjaardagskaarsjes is niet bepaald coronaproof. Wetenschappers ontdekten in 2017 al dat de bacteriële overdracht bij het uitblazen van kaarsen op een taart maar liefst met 1.400% stijgt. Nu nemen we dat normaal gesproken misschien voor lief, nu is dat natuurlijk een ander verhaal. Een ander besmetten of zelf een besmet stuk verjaardagstaart eten is namelijk wel het laatste wat je wilt.

Tekst gaat door onder foto’s.

Rechthoekig model

Rond model


Taartpunt model

Geniale uitvinding

De Top it Cake Shield biedt gelukkig uitkomst. Je kunt de kaarsjes veilig boven op de beschermer plaatsen en je taart blijft aan alle kanten beschermd. Terwijl jij de kaarsjes uitblaast, kan er geen speeksel op de taart terechtkomen. Iets voor jou (of een leuk verjaardagscadeau)? Je kunt de beschermer via de webshop van Top It Cake Shield bestellen. Er zijn drie maten: rechthoekig (€12,65), rond (€12,65) en een model voor één taartpunt (€4,20). Hoera, uitblazen maar!

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kan nemen tegen het coronavirus:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock, Top it Cake Shield

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien