Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Geen vakantie? Zó zorg je ervoor dat je weekend langer lijkt

Het weekend gaat altijd véél te snel voorbij. Zonde! En helemaal als je zelf nog geen vakantie hebt, wil je natuurlijk langer van je weekend kunnen genieten.

Met deze tip laat je je weekend langer lijken.

Advertentie

Hetzelfde weekend

Als je echt wil dat de dagen langzamer gaan, dan kun je je het beste niet aan een routine houden. Volgens neurowetenschapper David Eagleman, en professor aan de Stanford University en de auteur van The Brain: The Story of You, zijn nieuwe dingen de sleutel voor een extra lang weekend. “Als je nieuwe dingen ervaart, lijkt je weekend langer te hebben geduurd”, zegt hij.

Nieuwe dingen proberen

Door elke week dezelfde dingen te doen, kan het weekend een beetje saai worden. Een vaste routine kan ervoor zorgen dat je in een sleur terechtkomt en door nieuwe dingen te proberen, voorkom je dit. Als je iedere week hetzelfde doet op zaterdag en zondag, maak je het weekend niet echt meer bewust mee en vliegt het dus voorbij.

Creativiteit

Wanneer je de weekenden volpropt met tal van nieuwe activiteiten, zoals het uitproberen van een nieuw restaurant of het bezoeken van een leuke stad in de buurt, zal je weekend volgens Eagleman veel voller en aanzienlijk langer aanvoelen dan wanneer je elke week hetzelfde doet. Dus gebruik je creativiteit en ga wat leuks doen dit weekend!

Benieuwd wat David Eagleman nog meer te zeggen heeft? Je leest het in z’n boek: 

Dit zijn de leukste gratis en lowbudget-uitjes voor kinderen in de zomervakantie:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Cut. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien