Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zólang houdt je lichaam het vol zonder eten

Je hoopt natuurlijk dat het nooit voor zal komen, maar hoelang houdt je lichaam het eigenlijk vol als je helemaal niets meer zou eten? 

Tipje van de sluier: véél langer dan je waarschijnlijk denkt.

Advertentie

Lichaamsvet
Tegenwoordig doen veel vrouwen aan intermittent fasting. Dit is een dieet waarbij je je lichaam rust geeft en voor een lange periode niks eet. Maar hoe lang kan je lichaam nu echt zonder eten? Hoe lang je het volhoudt om niks te eten, hangt af van hoeveel lichaamsvet je hebt. Wanneer je wat overgewicht hebt, kun je het waarschijnlijk langer volhouden dan een gemiddeld persoon.

Record
Zo woog de Schotse Angus Barbieri meer dan 200 kilo. Hij wilde afvallen en stopte in 1965 met eten. Maar liefst 382 dagen at hij helemaal niets. Tijdens het proces hield hij nauw contact met een dokter, die hem goed in de gaten hield. Ook slikte hij wel vitaminen en dronk hij koffie, thee en water. Hij verloor uiteindelijk 125 kilo.

Drinken
Als je stopt met eten, is het meestal het tekort aan zout dat fataal kan worden. Naar schattig kan een persoon gemiddeld tussen de 43 en 73 dagen volhouden zonder te eten. Let op: we hebben het alleen over eten en niet over drinken. Je kunt ‘slechts’ 100 uur zonder drinken bij gemiddelde buitentemperaturen. Als het kouder is, kun je het iets langer volhouden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Quest. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien