Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: moet je zonnebrand voor of na je dagcrème aanbrengen?

Je huid beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk, zeker als de zon flink schijnt. Maar wanneer kun je zonnebrand het beste aanbrengen?

Dermatoloog Melda Isaac vertelt hier meer over tegen Goed Gevoel.

Advertentie

Reinig, verzorg, hydrateer en bescherm

Volgens Isaac moet je je zonbescherming aan het eind van je beautyroutine aanbrengen, maar vóór je make-up. Zij werkt volgens de regel: reinig, verzorg, hydrateer en bescherm. Je moet dus eerst je gezicht reinigen en je dagcrème opdoen, dan pas je zonnebrand. Doe je dit andersom, dan kunnen de actieve, verzorgende stoffen in je dagcrème niet meer je huid binnenkomen. Je make-up moet je wel over de zonnebrand aanbrengen.

Altijd smeren

Veel make-up- en verzorgingsproducten bevatten tegenwoordig SPF. Toch moet je altijd extra zonnebrand smeren, want met deze producten haal je de factor die op de verpakking staat bijna nooit. Dermatologen adviseren om een zonnebrand van minstens factor 30 te gebruiken en om de 2 uur te smeren. Wanneer je make-up draagt, kun je het beste een zonbescherming in sprayvorm gebruiken, zodat je make-up blijft zitten.

Iets te lang in de zon gelegen? Deze verkoelende oplossing helpt je uit de brand:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Goed Gevoel. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien