Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen

In de winkelrekken zie je altijd speciale zonnebrandcrèmes voor kinderen en weer andere flessen voor volwassenen staan. Maar wat is eigenlijk voor verschil? Libelle zocht het voor je uit.

Met de oplopende temperaturen dit weekend zul je je kinderen geregeld moeten insmeren. Let wel op dat je niet zomaar een fles zonnebrandcrème gebruikt, want dat blijkt nare gevolgen voor de huid van je kind te kunnen hebben.

Advertentie

Aantrekkelijk voor kinderen
Allereerst moeten we wel vertellen dat een van de grootste verschillen tussen de 2 zonnebrandcrèmes het uiterlijk van de verpakking is. Niet zozeer de inhoud van de fles dus. Om insmeren zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor jonge kinderen, wordt er veel met kleur en figuurtjes op de flessen gewerkt.

Ingrediënten
Maar toch zitten er ook verschillen in de ingrediënten. Zonnebrandcrèmes voor kinderen zijn vaak gebaseerd op mineralen, omdat deze milder voor de kinderhuid zijn. Ingrediënten zoals avobenzone, oxybenzone en actinoxate moet je proberen te vermijden, want deze zouden extra snel voor irritaties kunnen zorgen.

Tock gebruiken
Toch kunnen zonnebrandcrèmes voor volwassenen wel gebruikt worden voor kinderen, mits de factor minstens 30 is en de bovenstaande ingrediënten er niet inzitten. Kinderen hebben een tere huid, die gevoeliger is dan die van volwassenen. Daarom is het belangrijk om de ingrediënten lijst áltijd goed te bekijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien