Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Is de hype om zout water te drinken nu goed of slecht voor je?

Een snufje zout in je glas water zou het wondermiddeltje zijn tegen een heleboel kwaaltjes. Het zou goed zijn voor de spijsvertering, is antibacterieel en werkt hydraterend. Maar is dat echt waar of is het een broodje aap?

Het middeltje heet ‘sole’. Dit is water verzadigd met roze Himalayazout. Het idee dat je door een snufje keukenzout in je glas water hetzelfde effect behaald, is dus niet waar. Dat kunnen we als eerste afstrepen. Maar is water met de natuurlijke, mineraalrijke zoutvariant wél goed voor je?

Advertentie

Sole
Volgens Womenshealthmag óók niet. Regelmatig gezouten water drinken verhoogt de bloeddruk en werkt juist dehydraterend. Daarnaast vergroot het de kans op nierfalen. Eigenlijk de effecten van bijna alle gezouten producten, dus. Maar hoe komt het dan aan het goede imago?

Gezond
Simpel: water. De gezonde werking op het lichaam komt namelijk puur voort uit het drinken van het glas met water. Daar heeft zout dus niks mee te maken. Het zoutvat kun je dus beter laten staan, maar vooral wél dat glas water leegdrinken.

Wil je jezelf aanleren meer water te drinken? Met een leuke fles die je altijd onderweg kunt meenemen kom je al een heel eind:

Tip van Carlos Lens: waarom een flesje water helpt bij het afvallen.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealthmag. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien