Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zoveel calorieën zitten er in één keelsnoepje

Ben je flink aan het snotteren en hoesten en probeer je de ellende van de verkoudheid te verzachten met een keelsnoepje? Denk goed na over waar je op sabbelt.

Want sommige keelsnoepjes bevatten stiekem heel wat calorieën.

Advertentie

Boel calorieën
En tja, als de nood hoog is, dan snoep je er ongemerkt een hele hoop weg. Maar dan krijg je ook best wat suiker binnen. Er zitten namelijk 11 calorieën in één keelsnoepje – in die groene tumtummetjes met mint, je kent ze wel. Hap je er zo tien per uur van weg, dus dan tik het aardig aan met 110 calorieën. 

Oeps
En als je een beetje verkouden bent, eet je zo die zak met wel 100 keelsnoepjes leeg. Kom je uit op meer dan 1.100 calorieën. En eh, dat is toch de helft van wat je volgens de richtlijnen op een hele dag binnen mag krijgen. Drop is overigens geen beter alternatief: in één dropje zitten namelijk 15 calorieën. Toch maar eens zoeken naar suikervrije keelsnoepjes, als je last hebt van een kriebelhoest. Want ziek zijn én aankomen, dat is niet eerlijk én niet leuk, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien