Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Zóveel calorieën zitten er in één aardappelchipje

Een bakje chips als je lekker op de bank hangt: heerlijk. En eigenlijk houdt iedereen wel van een portie chips, toch?

Dat chips niet heel gezond zijn, weten we. Maar kan het echt kwaad voor de lijn, die chipjes?

Advertentie

Volgens het Voedingscentrum zitten er 216 calorieën in een schaaltje chips, dat goed is voor 40 gram chips. In een schaaltje chips zullen zo 20 losse chipjes zitten: de een is natuurlijk groter dan de ander. Dat maakt het ook lastig om te zeggen hoeveel calorieën er in 1 chipje zitten: het ene chipje is het andere niet. Maar laten we een gemiddelde nemen. Als 40 gram gelijkstaat aan 20 chips, dan is één chipje ongeveer 2 gram.

Bijna 11
En dat lijkt wel te kloppen: zoveel weegt het immers niet. Hoeveel calorieën je dan binnenkrijgt per hap? Eén gram is 5,4 calorieën, dus twee gram is goed voor 10,8 calorieën. En dat krijg je dus gemiddeld per aardappelchip binnen.

Mocht je het wat veel van het goede vinden: chips die zijn gebakken in de oven zijn een stuk lichter qua calorieën. Per 100 gram zitten in oven chips 416 kcal. Ter vergelijking: in gewone naturel chips zitten per 100 gram zo 541 calorieën.

Slim: in een wijde trui zie je niets van al die chips die je eet:

Zin gekregen in een gezond chipje? Bekijk hieronder hoe je zelf heel makkelijk appelchips maakt in de oven.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien