Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zóveel mensen geven tegen de adviezen in toch een knuffel

Huidhonger is niet zomaar een verzinsel of moderne term. Kennelijk hebben zoveel mensen behoefte aan fysiek contact, dat ze tegen de adviezen in toch knuffelen met anderen. Ook als die mensen niet tot het eigen gezin behoren. 

Editie NL liet hier onderzoek naar doen. Uit dat onderzoek blijkt dat 21 procent van de ondervraagden weer gewoon knuffels uitdeelt.

Advertentie

Onder de 35

Van dat aantal geeft 57 procent knuffels niet alleen aan familie, maar ook aan vrienden. 6 procent neemt het nog minder nauw met de maatregelen en omhelst gewoon weer iedereen. Opvallend is dat vooral mensen onder de 35 jaar een sterke drang voelen naar fysiek contact.

Handen schudden

36 procent van de ondervraagden tussen de 18 en 34 aan geeft aan weer veel te knuffelen. Onder de 65-plussers ligt dit aantal met 11 procent beduidend lager. Ook handen schudden wordt weer meer gedaan. 14 procent doet dit onder de noemer ‘werk’. 70 procent geeft alleen familieleden een hand en 22 procent maakt geen onderscheid tussen familie, collega’s of volslagen onbekenden.

Desalniettemin is er ook een grote groep die iedere vorm van fysiek contact voorlopig mijdt. 32 procent houdt zelfs familie op afstand.

Voorzichtig met fysiek contact, maar wel zin om lekker in de buitenlucht te zijn? Met deze tips fiets je veilig door de coronacrisis. 

Bron: Editie NL. Beeld: iStock

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien