Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Speciaal 'zwaar' vest maakt kinderen met ADHD rustiger

Kinderen met ADHD kunnen soms problemen hebben op school, omdat ze zich vaak wat moeilijker kunnen concentreren dan hun klasgenootjes.

Door specialisten is nagedacht en om de kinderen met ADHD te helpen is er een speciaal zandvest ontworpen. Het hesje is gevuld met zand en is daarom zwaar.

Advertentie

Rustig maar
Als een kind dat aantrekt dan zou hij of zij wat rustiger worden. Op meer dan 200 scholen in Duitsland zijn de vesten al in gebruik, maar ook in Nederland groeit het enthousiasme. Door de luchtdruk voelt het alsof je een stevige knuffel krijgt. Dat zorgt weer voor een kalmerend effect. En dat lijkt erg handig te zijn. Want er wordt door de Gezondheidsraad geschat dat ongeveer 1 op de 4 kinderen in groep zeven en acht symptomen van ADHD heeft.

Geen tijd voor
Natuurlijk helpen de vesten niet voor alle problemen die komen kijken bij kinderen die te maken hebben met deze stoornis. Maar het is een klein hulpmiddel dat van pas kan komen in drukke klassen, waar een juf of meester niet alle tijd heeft om ieder kind apart te nemen of te knuffelen.

Toch is er ook tegengeluid. Sommigen vinden het niet kunnen dat een kind zo’n vest aan krijgt, alleen maar om meer stil te blijven zitten en rustig te blijven. Het zou bijvoorbeeld wel meer uitmaken als het onderwijs meer wordt ingesteld op kinderen met ADHD, waar er wellicht meer ruimte is om wat ‘stoom af te blazen’ tussen de lesjes door.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien