Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Doe mee! Wandelen in een andere wereld

Ervaar hoe de natuur ’s nachts alle zintuigen op scherp zet, tijdens de Midzomernachtloop. Een onvergetelijk wandelavontuur in een van de de kortste nachten van het jaar. 

Libelle samen met Natuurmonumenten

In de nacht van 17 op 18 juni organiseert Natuurmonumenten de Midzomernachtloop in Nationaal Park Veluwezoom. De 21- en 42- kilometertochten zijn een bijzondere belevenis die natuur- en wandelliefhebbers niet mogen missen.

Wilde dieren spotten
’s Nachts ziet het natuurgebied er compleet anders uit dan overdag. De grotere dieren komen dan sneller tevoorschijn en wie goed luistert, kan de wilde zwijnen horen wroeten. Tijdens de zonsopgang, als de natuur ontwaakt, zijn de mooiste kleuren te zien.

Natuurmonumenten Midzomernachtloop

Natuurbehoud
Behalve een onvergetelijk avontuur, is de Midzomernachtloop ook een mooie sportieve uitdaging. Alleen of met een gezellig team zetten deelnemers zich in voor de natuur. Want wie meewandelt laat zich sponsoren en draagt zo bij aan het behoud van de natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Is 21 of 42 km iets te veel van het goede? Er zijn ook kortere wandelingen en speciale gezinstochten door het hele land.

Loop mee met Marrigt & Sabine
Vriendinnen Marrigt (36) en Sabine (36) lopen als team Oerdwars de 21 km. “Liefde voor de natuur brengt mensen samen. Dan is zo’n nachtwandeling helemaal een bijzondere ervaring. Wij hopen dat zo veel mogelijk mensen zich gezellig bij Oerdwars aansluiten óf ons sponsoren met een bijdrage voor de natuur!” Meld je hier aan en loop gezellig mee met Marrigt en Sabine!

Natuurmonumenten

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien