Lion King de musical, 2e kaart halve prijs >

Zoek binnen:

Vorstelijk fietsen: ontdek deze koninklijke fietsroute

Op nog geen uurtje van de Randstad vandaan is adembenemend mooie natuur én een koninklijke topattractie te vinden. De Veluwe is bij uitstek te verkennen op de fiets. En met de Fietspas ben je verzekerd van een zorgeloze en plezierige fietstocht! 

Libelle samen met ANWB

Wil je deze zomer eens een vorstelijke fietsroute rijden in eigen land? De Oranjeroute (32km) behoort tot de ‘ANWB Classics’ en is een aanrader voor elke fietsliefhebber. De route start bij Paleis Het Loo en is goed te combineren met een bezoekje aan het paleis én de prachtige tuinen.

ANWB Paleis het Loo

De kronkelende wegen van de Oranjeroute leiden onder meer langs Pomphul. Een heuvel met fantastisch uitzicht waar koningin Sophie, de eerste vrouw van koning Willem III, dan ook graag zat.

Napoleon
Langs de route ligt ook een 60 meter diepe echoput. De put is begin 19e eeuw gegraven in opdracht van koning Lodewijk Napoleon, om paarden van langstrekkende konvooien en postkoetsen water te kunnen laten drinken.

Beatrix
Even links van de route ligt een kunstwerk dat in 1999 door koningin Beatrix aan het landgoed van Het Loo werd geschonken, naar aanleiding van haar 60e verjaardag. De boomstronkenkathedraal bestaat uit 40 bronzen stronken, geplaatst naar het grondpatroon van de kathedraal van Reims (deze vind je 400 meter na knooppunt 08, linksaf het Karrenpad in en na 100 meter rechtsaf).

Tip!
De ANWB Fietspas maakt elke fietstocht extra leuk en zorgeloos. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen: 

  • Kortingen bij honderden Gastvrij punten
  • 24/7 pechhulp van de Wegenwacht
  • 10% korting op fietsarrangementen
  • Gratis fietscheck
  • Gratis ANWB-knooppuntenkaart
  • Meerdere fietsmagazines per jaar

ANWB Fietspas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien