verliefd op de buurman Beeld Getty Images/Maskot
verliefd op de buurmanBeeld Getty Images/Maskot

PREMIUM

Aafje (44): “Mijn man is een schat. Maar ik zou de buurman er gewoon bíj willen hebben”

Stiekem verliefd op een collega, zwager, buurman of de vriend van je zoon. Het kan niet, het mag niet en toch is het zo. “Als ik met mijn man vrij, denk ik aan hem.”

Ella VermeulenGetty Images/Maskot

Aafje (44): “Het broeit al tussen ons sinds hij een paar huizen verderop is komen wonen. Bij het voorstellen was er meteen een klik. Iets te lang oogcontact, iets te nadrukkelijk elkaars naam nog eens herhalen. Daarna praatjes bij de vuilcontainers op de ophaaldag. Uitgebreid kletsen op de buurtbarbecue. Ook met zijn vrouw trouwens, een leuk mens.

Wederzijds

Later het laatste rondje met de hond afstemmen op dat van hem, zogenaamd omdat de honden zo lekker met elkaar kunnen spelen. Elkaars hand per ongeluk expres even aanraken om de honden uit elkaar te halen als ze iets te enthousiast zijn. Van onschuldig kletsen ging het naar ontboezemingen die eigenlijk wel wat ver gaan tussen mensen die buren zijn. Ik weet dingen van zijn werk, over zijn ouders en van zijn kinderen die best ver gaan. Heerlijk. Ik kan het niet helpen, ik vind K. gewoon heel erg leuk. En het is wederzijds, dat heeft hij inmiddels uitgesproken. Wel met meteen de slag om de arm dat we hier beter verstandig mee om kunnen gaan.

Vlinders

Ik weet niet of dat gaat lukken, ook omdat hij vaak op het bankje op me zit te wachten als ik eens wat later ben om de hond uit te laten. Vlinders, zwermen vlinders voel ik in mijn buik. Het is niet zo dat ik niet meer van mijn man hou, want hij is een schat. Maar ik zou de buurman er gewoon bij willen hebben. Waarom kan dat niet? Waarom zit dat zo dichtgetimmerd in onze cultuur, dat je per se monogaam moet zijn? Ik wil geen huisje-boompje-beestje met de buurman, ik wil weten hoe hij voelt, ruikt en smaakt. Hoe zijn handen op mijn lijf voelen. Als ik met mijn man vrij, denk ik aan K., zo erg is het met me gesteld. Het helpt me om sneller opgewonden te raken. Het is leuk je begeerd te voelen en raar om rond half elf ’s avonds stiekem lipstick op te doen en die er om kwart voor elf weer schuldbewust af te poetsen voor je weer naar binnen gaat, maar het hoort bij mijn koortsachtige stemming.

Plekken gespot

Ik heb al plekken in de buurt in mijn hoofd waar we ongezien even zouden kunnen zoenen of vozen, zou dat ervan komen? Ik denk het eerlijk gezegd wel, we schuren er al een tijdje tegenaan. Ik hoop dat het tegenvalt. Dat het iets is wat we ‘moeten’ doen om tot de conclusie te komen dat het inderdaad niet verstandig is en dat we er niet zo veel aan overhouden. Maar ik vrees het ergste.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden