“Een tikje op de billen van een andere vrouw? Mijn man ziet er geen kwaad in” Beeld Getty Images/EyeEm
“Een tikje op de billen van een andere vrouw? Mijn man ziet er geen kwaad in”Beeld Getty Images/EyeEm

PREMIUM

Anouk (47): “Een tikje op de billen van een andere vrouw? Mijn man ziet er geen kwaad in”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Anouk (47) over haar man die soms iets té vriendelijk is tegen haar vriendinnen.

Tineke BeishuizenGetty Images/EyeEm

Anouk (47): “Toen een tijdje geleden de kranten vol stonden over de opdringerige manier waarop een aantal mannen die werkzaam waren bij het tv-programma The voice met jonge meisjes omgingen, zeiden mijn vriendinnen lachend tegen me dat het leek alsof het over mijn man ging. Zij bedoelden het grappig en ik lachte maar een beetje mee, maar ik moest me inhouden om niet heel erg boos te worden. Natúúrlijk dacht ik ook meteen aan mijn man bij die vreselijke berichten in de media. Alleen werkt mijn man niet bij de tv en gaat het ook niet om jonge meisjes, maar om vrouwen van mijn leeftijd, meestal mijn vriendinnen.

Hij is aanhalig. Altijd geweest en ik vrees dat hij het altijd zal blijven. Zelf ziet hij er geen kwaad in om tegen een van mijn vriendinnen te zeggen: ‘Wat zie jij er weer lekker uit!’ en haar dan een tikje op haar billen te geven. Hij doet het gewoon waar ik bij ben. Of hij roept: ‘Het is dat ik getrouwd ben, anders zou ik het wel weten!’ En wij weer allemaal lachen, omdat we vrienden zijn en iedereen weet dat hij er niets mee bedoelt.

Ik weet zeker dat hij nooit mailtjes stuurt naar mijn vriendinnen of afspraakjes probeert te maken. Dan zou ik het heus wel hebben gehoord. Ik weet ook zo goed als zeker dat hij met de vrouwen op zijn werk geen rare dingen doet. Het is gewoon zijn manier van aardig doen. Zelfs toen we elkaar pas kenden, deed hij al zo tegen andere meisjes. We hebben er vaak genoeg ruzie over gehad, tot ik min of meer accepteerde dat het een deel van zijn persoonlijkheid is. Het was duidelijk dat ik moest kiezen tussen zijn gedrag aanvaarden of het uitmaken. We waren dol op elkaar en we hadden het leuk samen, dus ik koos ervoor om het dan maar te aanvaarden. Vooral omdat ik weet hoe trouw hij eigenlijk is.

Maar elke keer als hij het doet heb ik er toch opnieuw de pest in. Als hij straks oud is, vrees ik dat hij zich behoorlijk belachelijk maakt met dit gedrag. Maar ik heb er een hard hoofd in dat hij het ooit nog afleert.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden