De wet van de aantrekkingskracht: “Ik stopte met zoeken naar een huis en ging manifesteren”  Beeld Getty Images
De wet van de aantrekkingskracht: “Ik stopte met zoeken naar een huis en ging manifesteren”Beeld Getty Images

PREMIUM

De wet van de aantrekkingskracht: “Ik stopte met zoeken naar een huis en ging manifesteren”

Een nieuwe liefde, je droomhuis of gewoon een parkeerplek in een drukke stad: volgers van de wet van de aantrekkingskracht geloven dat je het voor elkaar krijgt door er gewoonweg aan te dénken. Maris, Jill en Roos vertellen wat zij allemaal manifesteerden.

Sara MadouGetty Images

Maris van der Meulen (51) manifesteerde haar emigratie naar Spanje.

“Sinds mijn zeventiende wilde ik in Spanje wonen. Ik schoof die droom voor me uit, want het was nooit het goede moment. Ik zat nog op school, ging studeren, kreeg een relatie of vond leuk werk. Telkens was er weer een reden om in Nederland te blijven. Maar een vakantie met vriendinnen in Malaga in 2013, blies mijn Spanje-droom nieuw leven in. We reden daar door een wijk en ik voelde heel sterk: hier ga ik wonen. Ik had een spirituele training gevolgd waarbij ik onder meer leerde over manifesteren.

Terug in Nederland visualiseerde ik dagelijks hoe het zou zijn om in Malaga te wonen en werken. Ik voelde de zon op mijn huid, luisterde naar de golven. Zag voor me en voelde hoe ik er mijn leven zou leiden én hoe het huis eruit zou zien. Ook ging ik vaker naar Spanje om zo nog intenser te beleven hoe het zou zijn om daar te wonen. En ik ondernam actie: ik stelde een deadline – 1 januari 2019 - , ging op zoek naar een woning, maakte plannen hoe ik mijn werk in Spanje kon uitvoeren. In 2017 vond ik een huis in Malaga, veel eerder dan voorgenomen, maar niet dat witte huis aan de zee. Want dat bleek niet te doen: als je al een huis vindt op zo’n toplocatie, moet je van de huisbaas je huis uit in de zomer zodat hij het voor de volle mep kan verhuren aan vakantiegangers. Het leek onbereikbaar, maar ik bleef vertrouwen hebben en visualiseren en vond vier maanden later alsnog mijn witte huis aan zee! Precies zoals ik het voor me had gezien tijdens mijn visualisaties. Het onmogelijke werd mogelijk.”

Jill Braakhekke (35) manifesteert alles in haar leven.

“Ik vraag het universum om van alles. Laatst was ik mijn ketting verloren op het strand. Ik vroeg of ik deze terug mocht vinden. De volgende ochtend ging ik zwemmen en liep daarna via een andere route dan normaal terug naar huis. Ik stapte op iets geks en keek naar beneden naar wat me prikte en het bleek mijn ketting die half onder het zand lag! Jeetje, hoe snel kan het werken, hè. Ik ben al jaren bezig met het concreet maken van mijn dromen en doelen. Pas later ontdekte dat hier een naam voor is: manifesteren. Het geeft me een krachtig gevoel om daarmee bezig te zijn: om positieve energie te creëren en zo te bereiken wat ik wil. Ik had een kantoorbaan en wilde meer vrijheid en zon in mijn leven. Toen zag ik op Instagram een opdracht voor een virtuele assistent voorbij komen. Dat paste bij mij, want dan ben je niet locatiegebonden, dus ik reageerde en kreeg de opdracht. Dat was mijn start als freelance virtual assistent. Mijn klantenbestand groeide en nu woon ik op Ibiza.

Elke dag begin ik met een ochtendritueel. Ik mediteer, zeg waarvoor ik dankbaar ben en visualiseer doelen en droomleven. Zoals gezonder leven. Ik houd niet van de sportschool, maar sporten is natuurlijk noodzakelijk voor je gezondheid. Dus ik zag voor me hoe ik elke dag ging zwemmen en nu zwem ik elke dag in de zee. Ook zeg ik verschillende affirmaties voor zelfvertrouwen en zelfliefde en wat ik graag zou willen. Zoals: het zou mooi zijn als mijn lunch vandaag wordt betaald. Bij het ontbijt schrijf ik vijf minuten over hoe mijn droomleven eruit ziet. Ik praat nooit in wat ik níet wil, maar in wat ik wél wil. Door mijn ochtendritueel zit ik inmiddels zit in een bepaalde flow. Ik zit constant op de juiste frequentie en trek datgene aan wat ik wil. Als ik een lift nodig heb, is er altijd een bekende die toevallig dezelfde kant op gaat. Als ik een nieuwe klant nodig heb, dan verschijnt er in mijn inbox een mailtje met een aanvraag. En dat allemaal door te manifesteren.”

Roos Roes (38) manifesteerde een yurt op de Veluwe waarin ze sinds twee jaar woont.

“Tijdens de lockdown voelde ik me opgesloten in mijn appartement in de stad. Ik had heel erg de behoefte om in de natuur, buiten de bewoonde wereld, te wonen. Ik zocht online naar een yurt – een koepelvormige tent – en dat bleek uitdagend: er zijn maar weinig plekken in Nederland waar deze blijvend mag staan en tegelijkertijd zijn er zijn veel mensen die off-grid willen wonen. Ik stopte met online zoeken en ging manifesteren. Eerder manifesteerde ik ook een nieuwe baan. Omdat ik heel helder had wat ik wilde en er vertrouwen in had dat die baan bestond, had ik binnen een week een sollicitatiegesprek en al snel die baan. Ik zag voor me hoe ik in die yurt woonde, maakte tekeningen. En ik bereidde me voor op de verhuizing. Er past natuurlijk weinig in zo’n tent, dus ik bracht veel spullen naar de kringloop en gaf veel weg.

Ik vertelde vrienden dat ik ging verhuizen naar een plekje in de natuur. Waar naartoe? Dat wist ik nog niet. En ook niet wanneer. Maar in mijn beleving kon ik al verhuizen. In juni ontstond mijn intentie om te verhuizen, een paar maanden later vroeg een kennis of ik haar yurt op de Veluwe wilde overnemen en in december woonde ik daar. Het is hier fantastisch. Ik ben slechthorend en stadsgeluiden komen dan extra hard binnen. In de natuur heb ik rust. Leven in een yurt is echt een manier van leven. Je bent meer met de elementen bezig. Als het waait, dan waait je yurt. Ik moet zelf zorgen voor water en warmte. De bewoonde wereld is dichtbij, maar ik zit achteraan in een klein paradijsje. Dat ik zelf heb gemanifesteerd.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden