Abortus Beeld Getty Images
AbortusBeeld Getty Images

Esther (44) pleegde abortus: “Ik heb maar één leven, en dat is van mij”

Wat de reden ook is, een abortus is altijd ingrijpend. Ook voor Esther en haar man, die nog steeds volledig achter hun beslissing staan.

Krista IzelaarGetty Images

Esther (44): “Mijn meiden waren 14 en 17 toen ik opnieuw zwanger bleek. Een ongelukje, ik was net overgestapt op andere anticonceptie. Ik kreeg het vreselijk benauwd bij de gedachte aan opnieuw een baby in huis. Die beginjaren met mijn dochters waren mooi en bijzonder, maar ik vond het ook zwaar, dat vastgeketend zijn aan huis. Toen de meiden ouder werden, kwam er steeds meer ruimte voor mijn eigen ontwikkeling. Ik startte een cateringbedrijf. Ik geniet ontzettend van mijn vrijheid, kan zo veel van mezelf kwijt in dit werk. Om in mijn carrière weer een stap terug te doen en helemaal opnieuw te beginnen met luiers en flesjes: ik moest er niet aan denken.

Boek gesloten

Gelukkig was mijn man het daarmee eens. Dat maakte de abortus zelf niet minder moeilijk. Toen ik de echo van de foetus zag, werd ik teruggeslingerd in de tijd. Ik kon me ineens weer zo goed herinneren hoe blij ik was toen ik zwanger was van mijn dochters en hoe bijzonder het was om dat kloppende hartje op de monitor te zien. Ineens stroomden de tranen over mijn wangen. De abortusarts vroeg of ik het wel zeker wist. Ja, dat wist ik, ondanks alle emoties. De dag na de ingreep ben ik samen met mijn man naar zee gereden. Daar hebben we samen even heel bewust stilgestaan bij het verlies. Toen we terug naar huis reden, was wat mij betreft het boek gesloten. Ik sta nog steeds voor 100% achter deze beslissing. Ik geniet van mijn leven, mijn bedrijf en mijn twee grote meiden. Ik heb aan weinig mensen over de abortus verteld, een vriendin veroordeelde me. Ergens begrijp ik dat wel, maar ik heb maar één leven, en dat is van mij.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden