Jorinde (39): “Aan zijn stem hoorde ik dat hij verliefd was op een ander” Beeld Getty Images
Jorinde (39): “Aan zijn stem hoorde ik dat hij verliefd was op een ander”Beeld Getty Images

PREMIUMVrouwen

Jorinde (39): “Aan zijn stem hoorde ik dat hij verliefd was op een ander”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Jorinde (39) over haar stukgelopen huwelijk.

Tineke BeishuizenGetty Images

Jorinde (39): “Die avond kwam ik vroeg thuis van mijn wekelijkse kaartavond. Omdat mijn vriendin zich niet lekker voelde, besloten we er al snel mee te stoppen. Dus stond ik twee uur vroeger dan gebruikelijk in de gang van ons huis. Ik ben niet iemand die met veel lawaai de voordeur achter zich dichttrekt, dus mijn man hoorde me niet thuiskomen. Hij was in de woonkamer aan het telefoneren en er was iets waardoor mijn hart een slag oversloeg. Want die stem van hem, de klank, die kende ik maar al te goed. Zo praatte hij ooit tegen mij: teder en belangstellend met een vleugje verliefdheid. Hoelang was het niet geleden dat zijn stem zo had geklonken als wij met elkaar praatten? Aan de andere kant van de deur, met mijn jas nog aan, stond ik te luisteren. Met elk woord dat hij uitsprak werd het gevoel dat ik langzaam door de grond zakte sterker, want wat ik nu hoorde was pijnlijk duidelijk: een man die belt met de vrouw op wie hij verliefd is.

Ik heb niet gewacht tot hij klaar was, maar ben de kamer binnengestapt. Hij keek mij aan en ik zag de kleur uit zijn gezicht wegtrekken terwijl hij langzaam zijn mobiel neerlegde. Een kwartier later wist ik alles. Zijn verliefdheid op een collega. De stiekeme afspraakjes. Zijn gevoelens die serieuzer werden en uiteindelijk zijn beslissing om mij te verlaten en met haar verder te gaan. Zulke dingen kunnen zich dus afspelen bij je man, terwijl jijzelf nog steeds leeft in de veronderstelling dat je een goed huwelijk hebt. Die avond is er voor mijn gevoel iets in mij doodgegaan.

Ik heb hem laten gaan zonder mij te verzetten. De verkoop van het huis, de afspraken via de advocaat, de spullen die hij graag wilde meenemen, het troosten van onze kinderen, het is allemaal als in een nare droom voorbijgegaan. En nu ben ik de verlaten vrouw die in een nieuw en niet erg leuk huis woont en haar buren niet kent. Een vrouw die elke avond een kruik naast zich in bed legt, omdat ze nog steeds niet kan tegen de kille leegte van het bed waarin ze ooit gelukkig was.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden