Miranda (41): “Mijn vriendinnen wisselden mij in voor de nieuwe vriendin van mijn ex” Beeld Getty Images/Image Source
Miranda (41): “Mijn vriendinnen wisselden mij in voor de nieuwe vriendin van mijn ex”Beeld Getty Images/Image Source

PREMIUM

Miranda (41): “Mijn vriendinnen wisselden mij in voor de nieuwe vriendin van mijn ex”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Miranda (41) hoe ze na haar scheiding ook haar vrienden kwijtraakte. En dat had alles te maken met de nieuwe vriendin van haar ex.

Tineke BeishuizenGetty Images/Image Source

“Mijn man en ik hadden altijd een leuke sociale kring. De mannen waren vrienden van de voetbalclub van mijn man, uit zijn studententijd en van de middelbare school. De vrouwen kenden elkaar via hun mannen. Sommige van die vrouwen werden goede vriendinnen, met wie ik lief en leed deelde. Als een stel uit die vriendenclub uit elkaar ging, kwam dat hard aan bij iedereen. Het was ook best moeilijk om een stel opeens te moeten zien als twee individuen. De mannen bleven elkaar sowieso zien, hun exen verdwenen na een tijdje uit beeld. En toen stapte mijn man ineens op.

Nieuwe vriendin van de ex

Op een avond vertelde hij plompverloren dat hij een ander had en de volgende dag trok hij bij haar in. Natuurlijk stortte ik mijn hart uit bij mijn vriendinnen en ze waren heel lief en zorgzaam. Maar er veranderde iets. Op een gegeven moment werd ik niet meer uitgenodigd op verjaardagen, omdat mijn ex en zijn vriendin ook kwamen. Ik mocht dan op een ander moment komen. Dus ik zag wat ik vanaf het begin had kunnen weten, maar wat ik me nog niet had gerealiseerd: dat de vrouwen in die vriendenkring de aanhangsels waren van de mannen. Heel confronterend. Toen ik niet werd meegevraagd voor het jaarlijkse uitstapje van mijn vriendinnen omdat het nieuwe aanhangsel van mijn ex deze keer natuurlijk meeging, was het me helemaal duidelijk: ik was inwisselbaar. En zolang ik in deze halfslachtige situatie zou blijven hangen, zou ik nooit een nieuw leven kunnen opbouwen.

Nieuwe vrienden

Ik ben verhuisd zonder een adres achter te laten. Lange tijd was ik behoorlijk eenzaam, maar uiteindelijk kwamen er nieuwe vriendschappen en kreeg ik weer een sociaal leven. Deze keer niet als aanhangsel, maar omdat mensen mij de moeite waard vinden. Ik vind mijzelf trouwens ook meer de moeite waard, en dat is na al die jaren best een fijn gevoel.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden