Stephanie's man is crimineel en toch blijft ze bij hem: “Op de eerste verjaardag van onze zoon stond de politie voor de deur” Beeld Getty Images
Stephanie's man is crimineel en toch blijft ze bij hem: “Op de eerste verjaardag van onze zoon stond de politie voor de deur”Beeld Getty Images

PREMIUM

Stephanies man is crimineel en toch blijft ze bij hem: “Op de eerste verjaardag van onze zoon stond de politie voor de deur”

Stephanie (30 ) kreeg vanaf het begin van hun relatie al dure cadeaus van haar vriend, maar zocht daar niets achter. Tot de politie voor de deur stond. “In onze auto vonden ze een wapen en een paar duizend euro cash.”

Cathelijne BeijnGetty Images

“Het eerste verjaardagscadeau dat ik van Bryan kreeg, was een gloednieuwe Rolex. We hadden pas een maand verkering, dus eigenlijk had ik al iets moeten aanvoelen. Een jongen van 23 heeft helemaal geen geld voor zo’n duur cadeau! Maar ik was verliefd, dolblij en besteedde er geen aandacht aan. Bryan en ik waren vanaf onze eerste ontmoeting onafscheidelijk. Ik woonde op een kleine studentenkamer, maar de dag na die verjaardag trok ik bij hem in. Hij had een groot appartement met prachtige meubels en de modernste apparatuur. Ik wist niet beter dan dat Bryan een eigen bedrijf in computers had en daarom in een dikke auto reed. Hij werkte hard en betaalde de rekeningen, waardoor ik kon blijven studeren. We gingen uit eten, maakten leuke reisjes en kochten de mooiste spullen voor ons huis. We kregen vaak vrienden over de vloer, en meestal verdween Bryan met hen een halfuurtje de studeerkamer in. ‘Even wat zaken regelen’, legde hij uit. Als ik vroeg wat hij bedoelde, bleef Bryan vaag. Handeltje in oude laptops, of zoiets. Naïef als ik was, stelde ik geen vragen. Na de geboorte van ons zoontje Davy bleef Bryan steeds vaker en langer van huis. Meteen na het eten vertrok hij naar zijn vrienden in de kroeg en kwam pas midden in de nacht thuis. Overdag sliep hij zijn roes uit en besteedde hij amper aandacht aan zijn bedrijf. Onze relatie werd er niet beter op. Ik dacht dat hij een relatie had met iemand anders, of dat er andere problemen speelden. Maar Bryan verzekerde me dat er niets aan de hand was.

Dubbelleven

Op Davys eerste verjaardag stond plotseling de politie voor de deur. Ik zal het nooit vergeten. Ze namen onze auto in beslag en namen Bryan geboeid mee naar het bureau. Ik had geen idee wat er aan de hand was en was volkomen in paniek. In de auto vond de politie een wapen en een paar duizend euro cash. Ook werden er sporen van drugs gevonden. Bryan moest een halfjaar de gevangenis in, ik wist niet waar ik het zoeken moest. Al die tijd had hij een dubbelleven geleid als drugsdealer. Mijn eigen vriend! Hoe kon ik dit niet hebben doorgehad? Al snel bleek Bryan te hebben gehandeld vanuit onze studeerkamer, pal naast het kamertje van Davy. Ik word nog misselijk als ik daaraan terugdenk. Het leek of ik in een slechte film zat. Al die leugens, hoe kon ik er zijn ingetrapt? Toen Bryan thuiskwam, gingen we samen in therapie. Hij ging weer fulltime aan het werk en verbrak het contact met zijn oude vrienden. Toch ging het opnieuw mis. Bryan werd nog een keer opgepakt voor heling en moest weer twee maanden de cel in. Toch laat ik Bryan niet vallen. Hij is de vader van mijn zoon en er is nu nog een kleine op komst. Bryan is een goede jongen met verkeerde vrienden die hem beïnvloeden. Ook houdt hij van het ‘snelle’ geld en denkt hij mensen te slim af te zijn. Ik geef onze relatie en ons gezin nog een kans. Mijn kinderen hebben een vader nodig en ik een lieve man die voor mij zorgt.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden