Yvonne (48) was getrouwd, maar koos ondanks haar gezin voor een ander. Beeld Getty Images/Johner RF
Yvonne (48) was getrouwd, maar koos ondanks haar gezin voor een ander.Beeld Getty Images/Johner RF

Yvonne (48) was getrouwd maar koos voor een ander: “Ik voelde dat mijn hart bij die man lag”

Yvonne (48) was getrouwd en had een gelukkig gezin, maar koos toch voor een ander.

Krista IzelaarGetty Images/Johner RF

“Alsof ik elektrisch geladen was, zo voelde het die allereerste keer dat mijn nieuwe collega zich aan me voorstelde. Ik was op slag verliefd, al duurde het nog een jaar voor ik dat aan mezelf durfde toe te geven. Ik had gewoon een gezin en was voor mijn gevoel al duizend jaar getrouwd. Mijn huwelijk was tot die tijd prima, al leefden we de laatste jaren nogal langs elkaar heen.

Al met al heeft het vijf jaar geduurd, met heel veel ontkenning, ontelbare tranen, relatietherapie en een vunzige, maar onontkoombare affaire, voordat ik ging scheiden – vanwege die collega, inderdaad. Ik vond het verschrikkelijk voor de kinderen. Mijn hele familie én schoonfamilie veroordeelden me voor mijn egoïstische keuze. Dat begreep ik, ik vond mezelf óók egoïstisch. Toch voelde ik aan alles dat mijn hart bij die nieuwe man lag. Vier jaar later ben ik nog steeds dolgelukkig met hem. Mijn ex en ik hebben een nieuwe modus gevonden, hij heeft ook een nieuwe relatie. Met de kinderen gaat het goed. Het was de onverstandigste, en tegelijk oprechtste en dapperste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden