wie wil een date met mijn zoon?

Yvonne (69) over haar zoon Rick (35): “Leuk is-ie, hè? Ik zou het wel weten”

Yvonne (69) over haar zoon Rick (35): “Leuk is-ie, hè? Ik zou het wel weten” Beeld
Yvonne (69) over haar zoon Rick (35): “Leuk is-ie, hè? Ik zou het wel weten”

Yvonne (69) vindt dat haar zoon Rick (35) na een moeilijke periode klaar is voor nieuwe avonturen met een lieve vriendin.

Marloes Levie

Yvonne: “Zonder met Rick te overleggen gaf ik ons op voor deze zoektocht naar de liefde. Hij is een hartstikke leuke, lieve jongen, ik gun hem gewoon een fijne vriendin.”
Rick: “Haha, inderdaad: ik wist van niets!”
Yvonne: “Ik dacht: als we worden uitgekozen, is er nog tijd genoeg om het met hem te bespreken.”
Rick: “Eerlijk gezegd moest ik er even over nadenken, maar hoe dit ook uitpakt: dit wordt een mooie herinnering voor ons samen. Ik heb geen torenhoge verwachtingen, maar als er iets leuks van komt, ben ik daar blij mee.”
Yvonne: “Rick is mijn jongste zoon, hij heeft twee oudere broers. Ik denk dat we alles met elkaar delen, of in elk geval ontzettend veel.”
Rick: “We bellen dagelijks en elke maandag zien we elkaar.”
Yvonne: “Ik ga dan altijd naar hem toe en kook zijn lievelingseten: Indisch, of sla met gebakken aardappels en een gehaktbal. En we kijken graag naar ons favoriete tv-programma, Escape to the country.
Rick: “Ik heb jarenlang veel gemist omdat ik mijn eigen transportbedrijf in de scheepvaart had en daardoor dag en nacht gebeld kon worden of onderweg was. Familie, vrienden, feestjes, verjaardagen; het stond allemaal op een laag pitje. Dat is een van de redenen dat ik weer in loondienst ben gaan werken.”
Yvonne: “Maar wel in de haven! Rick woont, net als ik, vlak bij Rotterdam.”
Rick: “Nu bestuur ik op afstand een grote kadekraan waarmee schepen geladen en gelost worden. Ik ben verantwoordelijk voor dat proces.”
Yvonne: “Die boten zijn groot hoor, echt mega.”
Rick: “Ik ben daar erg op mijn plek. Mijn collega’s zijn leuk en het werk is interessant en afwisselend. Ik heb nog altijd avond- en nachtdiensten, maar wel met een bepaalde structuur en voldoende vrije tijd.”
Yvonne: “En dat is voor ons ook gezellig.”
Rick: “Mijn familie is belangrijk voor me. Mijn ouders scheidden toen ik nog klein was. Mijn vader leeft helaas niet meer, hij overleed in 2010. En dan is dit het moment waarop ik een boekje open ga doen...”
Yvonne: “We twijfelden om dit in Libelle te vertellen, maar het heeft Rick gevormd tot de sterke, evenwichtige man die hij nu is.”
Rick: “Ik heb een verslaving achter de rug. Als kleine jongen verloor ik mijn opa’s, daarna mijn vader en een paar jaar geleden mijn beide oma’s. Dat is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het is natuurlijk geen excuus, maar ik zocht mijn toevlucht in alcohol en marihuana.”
Yvonne: “Ik was zo blij dat Rick mij in vertrouwen nam en mijn hulp aanvaardde.”
Rick: “In een afkickkliniek in Zuid-Afrika leerde ik een nieuwe manier van leven. Ik ben nu drie jaar clean en voel mij daar ongelooflijk goed bij. Dit is het perfecte moment om met een nieuwe liefde mooie avonturen te gaan beleven. Ik heb niet een bepaald type in gedachten, het gaat om het totaalplaatje. Een goede uitstraling, leuk in de omgang, gek kunnen doen, maar ook serieus. En natuurlijk is het fijn als ze van reizen houdt, maar ik heb ook veel zin om samen op de bank een film te kijken. Met wat lekkers erbij. Ik ben niet de niet de meest handige Harry in de keuken, maar ik kook graag.”
Yvonne: “Leuke jongen is Rick, hè? Hij is lang, een-meter-negentig, sportief en sociaal. Ik zou het wel weten.”
Rick: “Haha. Ik heb altijd gehockeyd, maar door mijn drukke baan ben ik daar een paar jaar geleden mee gestopt. Nu vind ik het heerlijk om te fitnessen. En skiën, zo fijn. Mijn beste vrienden ken ik al sinds ik een jaar of twaalf was. Ook als ik ze een tijd niet heb gesproken, voelt het meteen als vanouds. Dan weet je dat het goed zit.”
Yvonne: “Mijn aanstaande schoondochter moet een leuke, lieve, zelfstandige en onafhankelijke vrouw zijn die goed voor zichzelf kan zorgen én graag haar eigen dingen doet.”
Rick: “Voor mij is mijn moeder altijd een inspiratiebron geweest. Zij maakt mij wegwijs in het leven.”
Yvonne: “Dat is lief!”
Rick: “Ja, mijn toekomstige vriendin valt met haar neus in de boter: ze krijgt er een heel leuke schoonmoeder bij. Het lijkt mij mooi als je voor elkaar van toegevoegde waarde bent. En ik heb een kinderwens. Het is geen ramp als dat niet zou gebeuren, maar ik zie het niet zitten om alleen oud te worden.”

Weten deze moeders wel écht wat hun zoons willen in de liefde?

Wij legden ze een aantal stellingen voor. Benieuwd naar hun antwoorden? Kijk hieronder de video.

Stuur een brief!

Wil jij met Rick in contact komen? Stuur je brief en foto naar libelle.nl/rick of naar Redactie Libelle, Postbus 1742, 2130 JC Hoofddorp o.v.v. Rick.

Styling: Ronald Huisinga. | Haar en make-up: Wilma Scholte. M.m.v.: Massimo Dutti, Ralph Lauren, Nolten, We Fashion, Mango, Cos, H&M, Ronald Talsma, Asos | Fotografie: Petronellanitta

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden